INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Marius Șumudică a vorbit cu Fatih Terim, după ce turcul s-a vindecat de COVID-19: „L-am sunat”

Marius Șumudică o antrenează pe Gaziantep din vara lui 2019 +3   FOTO
Marius Șumudică o antrenează pe Gaziantep din vara lui 2019

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2020 10:50

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a oferit noi declarații din carantină, acolo unde se află după ce s-a întors în Turcia. Românul a dezvăluit că l-a contactat pe Fatih Terim (66), rivalul său de la Galatasaray, imediat după ce acesta s-a vindecat de coronavirus.

„Cred că Turcia a făcut o treabă bună în lupta cu coronavirusul. Întorcându-mă aici, mi-am asumat un risc din punct de vedere al sănătăţii mele. Nu ieşisem din casă 55 de zile, dar fotbalul este pentru mine cel mai important. Trebuie să ne adaptăm şi să continuăm sezonul. Am încredere în Ministerul Sănătăţii, în Federaţie, Guvern şi preşedinte. Vor lua cea mai bună decizie şi aceasta va fi, după părerea mea, să continuăm.

Atunci când Fatih Terim a fost externat m-am numărat printre cei care l-au sunat. Sunt bucuros că s-a făcut bine. Le doresc tuturor numai bine. În acelaşi timp, trebuie să învăţăm să trăim cu asta.

Evident că la meciuri vor exista contacte. Până la urmă, nu jucăm tenis sau şah. Eu cred că alegerea cea mai bună este educarea oamenilor. Noi am fi putut să organizăm fotbalul într-un loc, izolaţi. Ar fi fost mai uşor să facem testele, să mergem la meciuri şi să ne întoarcem la hotel. Cu educaţia necesară, vom trece peste această perioadă într-o lună şi jumătate”, a spus Șumudică, potrivit beIN Sports.

FOTO Gaziantep a început pregătirile

Marius Șumudică e încă în carantină, într-un cămin studențesc din Gaziantep, în timp ce echipa a început pregătirea cu doi secunzi turci, Erdal Güneş și Şener Gençtürk. Când mai e o lună până la restartul sezonului, programat pentru 12 iunie.

Alin Toșca a fost acolo, Junior Morais și el. Nu Alex Maxim, care e la izolare, împreună cu Șumudică, cu asistenții români și cu alți trei coechipieri: Kana, Diarra și Gunay.

9este pe locul pe care Gaziantep îl ocupă în Turcia, cu 32 de puncte obținute în 26 de meciuri jucate

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un fost fotbalist al lui Real Madrid șochează: „Am fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului. Asta a fost greșeala mea”

Lionel Messi s-a decis! Alături de ce superfotbalist vrea să joace din sezonul următor: „E complet. Seamănă cu Suarez”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează