STIRI EXTRASPORT  ·  PROGRAM

Cum poți primi până în 15.000 de euro dacă ești proprietar de casă

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 17:54

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat un program de susținere a proprietarilor de case care vor să își eficientizeze din punct de vedere energetic imobilele.

Astfel, ministerul va deconta 60% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 15.000 de euro pentru fiecare casă, având la dispoziție un fond de 100 de milioane de euro.

„Obiectivul principal al acestui program este să sprijine mediul şi economia pentru că, astfel, România poate să facă investiţii inteligente. Românii vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar, vom reuşi împreună să reducem emisiile de gaze cu efect de seră şi statul român, prin Guvernul pe care îl reprezint, va pompa resurse financiare importante în industrii care, la rândul lor, vor crea locuri de muncă. Programul pe care îl lansăm astăzi se adresează exclusiv proprietarilor de case din România. 

Prin acest program, aceştia pot să-şi eficientizeze energetic locuinţele pe care le au, accesând o primă de eficienţă energetică de până la 15.000 de euro, cu care vor putea să-şi instaleze sisteme de termoizolaţie, ferestre, centrale de condensaţie, panouri solare, sisteme de iluminat cu LED, toate sistemele posibile pe care românii şi le pot achiziţiona şi astfel să-şi transforme casele în case eficient energetic", a declarat Costel Alexe la conferinţa de lansare în consultare publică a Ghidului de finanţare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic", conform digi24.ro.

Costel Alexe a mai declarat că în prezent se pierde prin pereți cel puțin 30% din energia care există în interiorul unei case. De asemenea, se mai pierde 25% prin acoperișuri și 25% prin ferestre. Toate aceste pierderi adaugă costuri la factura lunară.

Citește și alte știri extra-sport: Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (1)
gazistu  •  13 Mai 2020, 00:00

niciodata statul nu va avea grija de noi, ci invers...Statul si bancile nu fac niciodata afaceri sa piarda!!

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - HC Dobrogea Sud
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Gent
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Ferencvaros - Molde
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1