STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Decathlon, ca în vremea războiului: adaptează măștile de scufundare la ventilatoarele pulmonare

Mască de urgență concepută de Decathlon și Isinnova // sursă foto: Isinnova
Mască de urgență concepută de Decathlon și Isinnova // sursă foto: Isinnova

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 07:31

Măștile de scufundare de pe stocul Decathlon ar putea fi transformate în măști compatibile cu ventilatoarele pulmonare, necesare în lupta împotriva noului COVID-19.

Lanțul de magazine sportive lucrează alături de un institut de cercetare din Italia în vederea reproiectării liniei de măști subacvatice Easybreath, pentru a fi folosite ca măști pentru ventilatoare de urgență în spitale.

Institutul de Studii pentru Integrarea Sistemelor (Isinnova), cu sediul la Roma, a fost contactat de medicul șef al spitalului Gardone Valtrompia din Italia, care a avut nevoie de ajutor pentru combaterea deficitului de măști ventilatoare din timpul focarului COVID-19.

Apoi, Isinnova a luat legătura cu Decathlon, compania de articole sportive oferind imediat schițe ale măștilor pentru a ajuta efortul.

Cercetătorii au proiectat și apoi imprimat 3D un prototip de mască, compatibilă cu ventilatoarele, care poate fi folosită în cazul în care situația o va cere.

 „Prototipul în ansamblu a fost testat pe unul dintre colegii noștri direct în spitalul Chiari, conectat la corpul ventilatorului, și s-a dovedit că funcționează corect. Spitalul în sine a fost entuziasmat de idee și a decis să testeze dispozitivul pe un pacient care avea nevoie. Testarea a avut succes”
Isinnova

69.176 de cazuride coronavirus s-au înregistrat în Italia

Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei » Când intră în vigoare ordonanța militară

Citește și alte știri despre coronavirus:Naya Rivera a fost găsită moartă. Detalii șocante despre ultimele clipe: ce a făcut pe barcă, alături de fiul ei
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Liga 2
FC Argeș - Mioveni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:15 Fotbal, Premier League
Chelsea - Norwich
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Brescia
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1