GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  AMINTIRI

Gigi Becali, amintiri inedite cu ÎPS Pimen: „A luat o hârtie, a scris cifra 1 și mi-a zis: «Puneți zerourile»”

Gigi Becali și ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe Ghencea
Gigi Becali și ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe Ghencea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 mai 2020 09:54

Gigi Becali, patronul FCSB, a rememorat câteva episoade cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a murit la 90 de ani din cauza unei infecții cu COVID-19.

Becali a vorbit despre cum l-a cunoscut pe ÎPS Pimen, despre momentul în care l-a chemat să sfințească Ghencea și despre prietenia dintre ei.

„A fost un duhovnic, un părinte în viața sfântă, așa cum trebuie să fie un părinte călugăr. Eram foarte buni prieteni. Aveam o legătură prietenească. În ultimul timp el îmbătrânise și nu mai avea chef să mai bea. Dar mai făcea câte o glumă.

Prima dată când am deschis porțile la Ghencea, el a venit. Eu am fost în Bucovina, când au fost inundațiile și eram la masă și zic «Preasfinția Voastră, puteți să faceți aici ce vreți». A luat o hârtie pe care a scris cifra 1 și a zis «Dumneavoastră puneți zerourile ca să știu cât să cheltuiesc». I-am dat hârtia înapoi și i-am scris pe ea: «Câte zerouri vreți să puneți! Eu vă voi da cât puteți să cheltuiți!». A făcut un spital la Dolhasca, un cămin de bătrâni, 40-50 de case”., a declarat Becali la România TV.

„Oamenii ăștia nu se tem de moarte. Așteaptă mai repede să plece și să se întâlnească la Hristos. El acum se duce în Rai” 
Gigi Becali

ÎPS Pimen, slujbă pe stadionul Ghencea

Înaltpreasfinţitul a avut de-a lungul carieriei sale și o legătură cu lumea fotbalului. În septembrie 2006, înaintea meciului cu Lyon din Liga Campionilor (0-3), Gigi Becali l-a adus pe Pimen la București. Cei doi s-au îmbrățișat la vestiare și au ieșit pe teren.Preotul și-a luat pe el straiele bisericești și, însoțit de ajutoare, a pus Molitfelnicul pe o măsuță chiar pe gazon. A urmat o slujbă ținută la cererea expresă a lui Gigi, în care stadionul a fost sfințit. ÎPS Pimen a stropit cu aghiasmă tribunele, băncile de rezerve, porțile, careurile, dar și vestiarul roș-albastru.

Gigi Becali, amintiri inedite cu ÎPS Pimen: „A luat o hârtie, a scris cifra 1 și mi-a zis: «Puneți zerourile»”

VIDEO. Amintire haioasă cu Gigi Becali: „M-a chemat la el acasă să mâncăm un iaurt făcut de el”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Duckadam, salariu infim la FCSB: „Gigi Becali mi-a tăiat 78% din sumă” » Câți bani primește de la Minister

EXCLUSIV Gigi are un aliat în play-off: „Nu țin cont de coaliții anti-Becali. Sunt stelist și vreau ca FCSB să ia titlul!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
costelmarcoo
costelmarcoo  •  27 Mai 2020, 21:18

Tous les deux , des ordures.

costelmarcoo
costelmarcoo  •  27 Mai 2020, 17:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează