GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

Infernul din Ucraina, descris de românul care a jucat 8 ani la Dinamo Kiev: „Unii oameni sunt prin beciuri, alții pe străzi. Aud doar sirene și avioane”

Imagine cu efectele bombardamentelor rusești din Ucraina / Sursă foto: Twitter +29   FOTO
Imagine cu efectele bombardamentelor rusești din Ucraina / Sursă foto: Twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 17:13 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 17:34

Situația critică din Ucraina îi întristează pe Florin Cernat și Răzvan Raț, doi foști internaționali care au jucat ani buni la Dinamo Kiev, respectiv Șahtior Donetsk.

Cernat, care a petrecut opt ani în tricoul lui Dinamo Kiev, a vorbit cu apropiații săi din Ucraina, care i-au descris imaginea de ansamblu din țara asediată de armata lui Vladimir Putin.

FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat
RĂZBOI
FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat

Florin Cernat: „Vorbesc zilnic în Ucraina. Unii oameni sunt prin beciuri, alții pe străzi”

„Sunt imagini triste. Aștept să se ajungă la un acord (n.r - între Rusia și Ucraina). Sunt foarte mulți civili morți care nu au nicio vină. 

Am prieteni acolo (n.r - în Ucraina), vorbesc zilnic cu foștii colegi. Vorbesc zilnic cu oameni din Ucraina. Unii sunt prin beciuri, alții pe străzi, aud doar sirene și avioane”, a declarat Florin Cernat, la Digi 24. 

Cernat a mai spus că a primit deja refugiați din Ucraina în hotelul său din Galați: „Hotelul pe care îl dețin în Galați e ocupat de oameni care au bătut la ușă și au spus că n-au unde să stea. Vrem să ajutăm și noi cât putem”, a spus fostul fotbalist. 

Răzvan Raț: „Am prieteni blocați în Kiev care n-au reușit să iasă”

Și Răzvan Raț, un fotbalist reprezentativ din istoria lui Șahtior Donetsk, se pregătește să primească oameni plecați din Ucraina din calea bombardamentelor.

„Am foști colegi care sunt în Republica Moldova la momentul acesta, se pregătesc să vină în România, îi voi prelua când ajung aici. Am și prieteni blocați în Kiev care n-au reușit să iasă”, a spus Răzvan Raț, conform sursei citate. 

Raț a evoluat la Șahtior între 2003 și 2013. A plecat de la ucraineni fix cu un an înainte ca războiul din Donbas să izbucnească. Înainte să plece, acesta a cumpărat mai multe imobiliare în valoare de 4.000.000 de euro, investiţie pe care nu o poate recupera din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

VIDEO Eric se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri de actualitate:

Spartak Moscova va fi exclusă de UEFA! Anunțul e iminent!

Reacții dure în Ucraina după ce Junior Moraes a părăsit țara și a ajuns în România: „A reuşit să ocolească legile!”

Abramovich, implicat în negocierile pentru pace! „I s-a cerut ajutorul din Ucraina”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează