GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

FOTO Oligarhul preferat al lui Putin are probleme în Italia » I-a fost confiscată limuzina blindată

Vladimir Putin și Alișer Usmanov / Foto: Imago +4   FOTO
Vladimir Putin și Alișer Usmanov / Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 16:05 / Actualizat joi, 31 martie 2022 16:36

Statul italian se aliniază celorlalte mari puteri europene care au decis să-i sancționeze pe oligarhii ruși, după ce Ucraina a fost invadată de țara vecină pe 24 februarie. Astfel, Alișer Usmanov, fost investitor la clubul Arsenal Londra (în perioada 2007 - 2018) şi fost sponsor la Everton până la începutul conflictului din Ucraina, oligarhul preferat al lui Putin, a fost deposedat de un Mercedes-Maybach S650 Guard VR10, o limuzină blindată în valoare de 670.000 de euro.

Autoritățile din peninsulă au luat măsuri serioase împotriva lui Usmanov, cea mai recentă fiind confiscarea, pe insula Sardinia, a limuzinei blindate pe care o folosea oligarhul rus. În acea zonă a Italiei, Usmanov deține un complex imobiliar în valoare de 19 milioane de euro, conform Business Insider. 

Italia a luat măsuri dure împotriva lui Usmanov

Mai mult decât atât, italienii anunță că și proprietățile imobiliare din zona Pevero au fost pus sub sechestru, afacerile lui Usmanov în Italia fiind lovite în plin astfel. Tot Business Insider estimează că sumă totală a bunurilor care i-au fost confiscate miliardarului în Sardinia se ridică la 66 de milioane de euro.

Alișer Usmanov, „oligarhul favorit” al lui Vladimir Putin

Alișer Usmanov a fost trecut pe lista neagră de către Uniunea Europeana încă de pe 28 februarie, după ce un raport al Consiliului UE a specificat că există „relații deosebit de apropiate” între acesta și Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Același raport preciza faptul că Usmanov este unul dintre „oligarhii favoriți” ai liderului de la Kremlin, informează și HotNews.ro.

Cine este Alișer Usmanov și care au fost legăturile sale cu sportul

Usmanov este al 5-lea cel mai bogat om din Federația Rusă, cu o avere estimată la 18.7 miliarde de dolari. Rusul a fost investitor la Arsenal în perioada 2007-2018. Ulterior, a colaborat cu Everton, însă clubul englez a pus punct contractului de sponsorizare în martie 2022, ca răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Citește și:

Vladimir Putin a luat o decizie radicală împotriva lui Roman Abramovich

Mobilizare fără precedent » Ce s-a întâmplat cu jucătoarea din Ucraina afectată direct de război

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
hristo55
hristo55  •  31 Martie 2022, 19:49

ce exercitiu de imaginatie e asta ma? asta e exercitiu in prostia ta. tu sustii pe criminalul putin?

radumatei
radumatei  •  31 Martie 2022, 17:11

Așa, ca un exercițiu de imaginație, cum ar fi ca prietenii bogați ai ultimilor președinți americani care au invadat (pardon, „eliberat”) diverse țări (Clinton, Bush, Obama) să aibă aceeași soartă? Gen, să-ți vină carabinierii la poartă și să-ți ia mașina personală pentru că ești prieten cu Clinton și mergeați la orgii împreună, pe insula lui Epstein. Cum ar fi?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează