GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Kasparov, deranjat de SUA și de Europa! „Trăim un genocid! Sunteţi dispuşi doar să priviţi?” + „Sunt curios ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre Biden și Putin din iunie”

Vladimir Putin și Joe Biden // FOTO: Guliver/GettyImages
Vladimir Putin și Joe Biden // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2022 10:13 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 14:05

Fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, cere ca SUA și Europa să fie mai dure împotriva Rusiei.

Un opozant al regimului Putin, Garry Kasparov s-a retras din viața politică din Rusia în 2013 și s-a autoexilat în New York. Acum, acesta cere ca Europa și Statele Unite să impună sancțiuni mai dure liderului de la Kremlin și se declară nemulțumit de modul în care reacționează SUA.

Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”
Război în Ucraina
Garry Kasparov, recomandări urgente pentru liderii planetei: „Războiul lui Putin a intrat în următoarea etapă!”

Garry Kasparov cere ca SUA să fie mai dură cu Putin

Dacă se impuneau o parte din sancțiuni acum 6 luni, războiul ar fi fost prevenit. Asta e cu adevărat tragic. Dacă se trimiteau arme către Ucraina și Putin era sancționat, ar fi fost un mesaj clar. Din păcate, nu s-a făcut. 

Sunt curios ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre Biden și Putin din iunie? De ce americanii nu l-au convins pe Putin că un război l-ar fi costat scump? Din păcate, Europa este în fața Statelor Unite în ceea ce privește sancțiunile. Europa face mai multe. Germania conduce, iar alte țări îi urmează exemplu. Mă așteptam ca Statele Unite să facă mai multe.

Ceea ce trăim acum e un genocid. Putin a eșuat în a prelua controlul Ucrainei în 2-3 zile, iar acum atacă civilii în mod intenționat. Este o campanie a terorii și se intensifica. Întrebarea pentru Statele Unite și europeni este: Sunteți dispuși doar să priviți? Sunteți gata să acceptați că sute de mii de ucraineni vor muri? Asta vrea Putin. Nu poate câștiga războiul, nu poate ocupa țara, așa că o va distruge. Și, din păcate, are resurse”, a spus Garry Kasparov pentru presa din Statele Unite.

Kasparov, deranjat de SUA și de Europa! „Trăim un genocid! Sunteţi dispuşi doar să priviţi?” + „Sunt curios ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre Biden și Putin din iunie”
Garry Kasparov

Aș vrea să adresez mai multe întrebări legate de răspunsul și acțiunile Statelor Unite. Sunt mult mai slabe decât promisiunile curajoase făcute de Casa Albă și de Administrația Biden. Ceva nu leagă și e nevoie să aflăm adevărul.

Pare că mereu e o prăpastie între promisiunile făcute de Casa Albă și acțiuni. Explicațiile pentru întârzierile reacțiilor Marii Britanii sunt evidente: decenii de corupție și o mulțime de ruși au bani acolo. Statele Unite poate își doresc altceva de la Rusia, dar nu va fi gratis.

Merităm răspunsuri. Putin nu ar trebui să obțină concesii din partea SUA cu privire la Ucraina pentru nimic în lume. Trebuie să fie oprit, iar mafioții lui trebuie să știe asta
 – Garry Kasparov, pe Twitter

Care spune Garry Kasparov că ar fi marea slăbiciune a lui Putin: „Lumea liberă poate folosi asta, dacă dorește”

Rus de origine armeană-evreiască, Garry Kasparov (58 de ani), fost campion mondial la șah și președintele Fundației pentru Drepturile Omului, condamnă Rusia într-o serie de postări pe Twitter și face mai multe recomandări conducătorilor lumii. Citește mai multe aici.

Citește și: 

Moment șocant pe podium! Un gimnast rus a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

Gest scandalos al fanilor lui Chelsea » Ce au făcut în timpul momentului dedicat Ucrainei + Reacția lui Thomas Tuchel

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
adriann_
adriann_  •  06 Martie 2022, 15:22
Postat de Alexandru Marin pe 06 Martie 2022, 14:32

La intalnirea din iunie intre Biden si Putin SUA a vandut Ukraina rusilor iar Rusia va face acelaasi lucru cand SUA va ataca Iranul in viitorul apropiat ce este asa de greu de inteles.

Sunt posibile tot felul de scenarii. Chestia e ca daca SUA ataca Iranul iar Rusia nu misca un deget in afara de sanctiuni si trimis arme vechi o sa stie toata planeta adevarul.

adriann_
adriann_  •  06 Martie 2022, 15:17
Postat de tandd pe 06 Martie 2022, 12:23

tu consideri negocieri ce vrea putin?e clar ca nici biden n-are prea multe atuuri la indemana decat sanctiuni economice si ajutor ptr ucraina,implicarea efectiva a lui biden in asa ceva inseamna al 3-lea razboi mondial si nu stiu daca si-l permite cineva

Nu e vorba de ce vrea ACUM Putin, e vorba de ce s-ar fi putut negocia INAINTE de invazie. Doar ca Zelenski, in loc sa intelegea ce-i spunea Biden (practic mai lipsea doar sa-i zica in clar: ma nu incepem WWIII pentru Ucraina) se rastea la americani ca ii sperie populatia. Daca acum tipa ca vrea negocieri de la barbat la barbat cu Putin, dupa mintea mea trebuia sa zbiere de 3 ori mai tare INAINTE de invazie. Mie aici imi da cu virgula, conducerea Ucrainei s-a comportat de parca invazia era de neimaginat, desi Putin adusese 200.000 de soldati la granita iar americanii, englezii ba chiar si francezii le spuneau zilnic ucrainienilor ca urmeaza sa fie invadati. Probabil la ei nu exista vorba aia "cand iti spun 3 insi ca esti beat te duci sa te culci"...

3389672854404704
Alexandru Marin  •  06 Martie 2022, 14:32

La intalnirea din iunie intre Biden si Putin SUA a vandut Ukraina rusilor iar Rusia va face acelaasi lucru cand SUA va ataca Iranul in viitorul apropiat ce este asa de greu de inteles.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează