GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Klaus Iohannis, anunț MAJOR: „Școlile, grădinițele și universitățile NU se mai redeschid”

Klaus Iohannis. foto: presidency.ro +32   FOTO
Klaus Iohannis. foto: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 27 aprilie 2020 12:24

Klaus Iohannis, președintele României, a participat astăzi, la Cotroceni, la o ședință la care au luat parte mai mulți miniștri. Aceștia au discutat despre măsurile care se vor lua în perioada următoare în contextul pandemiei de coronavirus

La finalul întâlnirii, Klaus Iohannis a oferit o serie de declarații. Președintele a făcut 3 anunțuri importante: 

  • Școlile, grădinițele și universitățile nu se vor mai redeschide în această vară. Elevii vor continua cursurile online, iar cei din clasele terminale vor susține examenele în condiții speciale. Școlile vor fi redeschise la toamnă, odată cu startul noului an școlar
  • Klaus Iohannis a mai anunțat și schimbarea intervalului orar în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din case. Persoanele în vârstă vor putea ieși dimineața, de la 07:00 până la 11:00 și seara, de la 19:00 până la ora 22:00. O ordonanță militară va fi emisă în curând pentru clarificarea acestui aspect
  • Prin vocea președintelui, România și-a manifestat sprijinul pentru Republica Moldova. Vecinii de peste Prut vor primi măști și alte materiale sanitare, iar o echipă de medici se va deplasa acolo pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19

„Tocmai am finalizat o întâlnire cu premierul Orban și mai mulți miniștri. Am evaluat câteva teme importante și doresc să prezint concluziile și deciziile la care am ajuns împreună. 

În momentul de față, activitatea de la școli e suspendată pe durata stării de urgență. Am evaluat cum putem să continuăm anul școlar. Trebuie să fim conștienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că e cazul să ne relaxăm. Dragii mei, nu e așa! Am avut peste 400 de noi cazuri ieri, azi sunt peste 300. Nu putem vorbi în niciun fel despre o relaxare sau despre o încetinire a acestei epidemii. 

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri destul de simple. Dacă elevii s-ar duce la școală, asta ar implica două riscuri mari: să ducă boala la școală sau s-o ducă de la școală acasă. Sunt două riscuri majore. Am constatat că o serie de țări din Uniunea Europeană nu mai doresc să redeschidă școlile. Am dorit și să aflăm unde, experimental, s-au deschis școlile. Într-o provincie din Franța s-a deschis o școală, dar experimentul nu a decurs foarte bine. În mai multe zile, unii dascăli au ajuns la terapie intensivă.

În concluzie, s-a decis astăzi ca pmajoritatea elevilor grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă! Elevul nu se va mai  întoarce fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci vor continua cursurile online, la distanță. Elevilor le va fi încheiată media cu notele pe care le au acum. Repet: grădinițele, școlile și universitățile se vor redeschide în septembrie, când va fi noul an școlar. Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Examenle naționale și BAC-ul se vor respecta așa cum au fost planificate, dar cu unele reguli de distanțare socială. 

Evităm riscuri majore. În școlile noastre, distanțarea nu ar fi posibilă. În concluzie, s-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor”, a declarat Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis, anunț privind persoanele de peste 65 de ani

„Am luat o decizie în privința persoanelor de peste 65 de ani. Având în vedere că vremea se încălzește, începând de azi, prin ordonanță militară, se va schimba acest interval. Dimineața de la 07:00 până la 11:00 și seara, de la 19:00 până la ora 22:00 vor fi noile intervale”,

România, sprijin pentru Republica Moldova

„A treia temă discutată se referă la un ajutor pentru cetățenii din Republica Moldova. Suntem cel mai important partener al Republicii Moldova. Vom pregăti și implementa două măsuri importante.

O echipă de medici se va deplasa în Republica Moldova. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor pentru această epidemie” Klaus Iohannis

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond în timpul pandemiei de COVID-19

+28 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

Anunț clar dinspre MTS: „Blocăm întreaga competiție dacă se întâmplă asta”

Temuta Kim Yo Jong, posibila înlocuitoare a lui Kim Jong-Un, are legături cu sportul: o vizită istorică la Jocurile Olimpice + cine a poreclit-o „Ivanka Trump din Coreea de Nord”

Ministrul Marcel Vela a elucidat misterul gecii de piele: „Se pare că ea nu este orice geacă” :)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
adriann_
adriann_  •  27 Aprilie 2020, 22:02

Impostorul de la Cotroceni ar fi in stare sa ne tina pe toti inchisi in case pana da totul faliment in tara asta si ajungem toti capsunari si sparanghelisti pentru Merkel. Atunci n-o sa mai fie nici o problema cu iesitul, inghesuiala samd, dupa cum am vazut deja la Cluj pe aeroport...

liga_a_4_a
liga_a_4_a  •  27 Aprilie 2020, 19:21
Postat de Andrei Piatra pe 27 Aprilie 2020, 16:22

Da, eu eram, si am fost printre primii in Romania care l-a pomenit. Doctorul din Franta se cheama Didier Raoult, are doctorat in boli infectioase si este profesor la Fac. Medicina din Marseilles si tratamentul sau era pe baza de clorochina. Intre timp, mai toate tarile lumii s-au luat dupa acest "nu stiu ce doctor" si trateaza pacientii cu clorochina. La Antibiotice Iasi tocmai s-a dat drumul la productia hidroxiclorochinei, evident, la cererea statului roman. Deci, cine e nataraul?! :))))

Băi prostule, ți-am scris și ieri: chloroquine și hydroxychloroquine nu numai că nu vindecă pacienții de covid-19, dar mai rău le face, fiindcă aceste substanțe induc grave tulburări de ritm cardiac. Ești tembel? Alți "deștepți" au murit sau au ajuns la ATI fiindcă au luat preventiv aceste anti-malarie. Ieri FDA (dacă ai auzit de ei) au emis ieri un comunicat prin care contraindică folosirea chloroquine și hydroxychloroquine ca tratament. NU SUNT BUNE DE NIMIC pt covid19, *** care repeți același inepții pe peste tot. ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vlad.dracul
vlad.dracul  •  27 Aprilie 2020, 19:13

Despre studenţii care-ar fi trebuit să dea licenţa anul ăsta nici un cuvânt. Nici de la preşedinte, nici de la ministrul educaţiei. Grozav, ce să zic.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează