GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului! Cine poate beneficia și când intră în vigoare

Klaus Iohannis // FOTO: presidency.ro
Klaus Iohannis // FOTO: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 17:14

Klaus Iohannis a avut o şedință cu reprezentanții Guvernului și a anunțat noi măsuri pentru ajutorarea românilor în perioada stării de urgență, cauzată de pandemia de coronavirus.

Astfel, președintele României și Guvernul condus de Ludovic Orban au decis ca joi să facă o rectificare bugetară pentru a oferi mai mulți bani la Sănătate și vor dao Ordonanță de Urgență prin care persoanele fizice și cele juridice pot cere amânarea până la 9 luni a platei ratelor la bănci.

„Am avut astăzi, împreună cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Guvernul României, o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre starea economiei românești în această perioadă de criză, am discutat despre protecția socială a românilor în această perioadă de criză și am discutat despre finanțele publice.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme imense, fiecare în felul lui, am înțeles că și firmele au probleme foarte mari. Se conturează o rectificare bugetară, o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. 

A doua chestiune se referă la oamenii, la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, că se închide firma sau intră în șomaj tehnic. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate.”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Libertatea. 

Citește mai multe știri despre situația din România:

Carantină totală în România + noul bilanț: 144 de cazuri noi

Cum arată Bucureștiul în carantină totală: armată, străzi goale și autorități în alertă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
robby73
robby73  •  26 Martie 2020, 09:04
Postat de rich.randoom pe 25 Martie 2020, 19:00

??? sincer,cred ca tu esti degeaba. nimeni nu a crezut sau a interp[retat ca o sa se stearg datoriile la banci. se amana cu 9 luni totul. in loc sa mai ai 28 de ani din credit,la 1 ainuarie 2021,o sa ai 28 de ani si 9 luni de platit creditul. simplu. si sincer,pe omul de rand nici nu stiu la ce il ajuta treaba asta. daca nu ai acum bani,nu o sa ai nici peste 9 luni.

Cei mai mulți oameni infectați cu coronavirus se vor face bine după ceva timp, în schimb tu o să rămâi același prostovan o viață întreagă. Ce vreau să spun, că nu scapi de boala (prostie) ta niciodată!

rich.randoom
rich.randoom  •  25 Martie 2020, 20:12
Postat de thomassystem pe 25 Martie 2020, 20:00

*** de comunist - fesenist-pesedist.

pai daca nu ma insel(si sigur nu ma insel),psd l-a adus la cotroceni in 2009 ca propunere pentru premier pe johannis. de aia johannis are 6 case furate pentru ca este fesenist cu acte in regula.

thomassystem
thomassystem  •  25 Martie 2020, 20:00
Postat de Maximilian Alforno pe 25 Martie 2020, 19:53

*** da plavan

*** de comunist - fesenist-pesedist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează