GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Avertisment pentru jucătorii de la FCSB, după propaganda lui Becali pentru folosirea unui antiviral neaprobat împotriva coronavirusului: „Să le facă RMN cardiac”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 18:59 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 20:12

Un reputat doctor în medicină îl avertizează pe Gigi Becali că e posibil să expună jucătorii de la FCSB unor probleme grave și îl critică pentru promovarea în necunoștință de cauză a unui medicament neaprobat în România.

Gigi Becali (63 de ani), finanțatorul FCSB, refuză vaccinarea împotriva Covid-19 și promovează insistent un medicament antiviral, precum Arbidol, făcut în Rusia, dar neaprobat în România. 

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chiţoiu, doctor în medicină și fost președinte al Societății Române de Cardiologie, avertizează că antiviralele nu se iau ca prevenţie şi, folosite   fără recomandarea unui doctor, pot produce probleme grave. El spune și că fotbaliștii care au trecut prin boală ar trebui să facă investigații serioase înainte de a juca iar in competiții oficiale. 
 

Iată mai jos opinia doctorului Tatu-Chițoiu, postată pe pagina sa de Facebook:

AMAGIRE - NUMELE TĂU SE CHEAMĂ ARBIDOL!

Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent un deputat a venit în parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol - antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în România. Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici. Repet:

Antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore daca nu chiar inexistente) in primele zile de boală cu speranta de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și conștient fiind de faptul că antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreați în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

În ciuda Arbidol-ului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit în Rusia) numărul cazurilor COVID și al morților COVID au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei, fapt care poate fi văzut in graficele de mai jos.

Avertisment pentru jucătorii de la FCSB, după propaganda lui Becali pentru folosirea unui antiviral neaprobat împotriva coronavirusului: „Să le facă RMN cardiac”

... iar echipa de fotbal a lui Becali (mare promotor de Arbidol) este pusă la pământ de Covid, în frunte cu antrenorul ei. Bănuiesc ca Becali îi va pune pe băieți să alerge la meciuri imediat după ce testele PCR li se vor negativa... Nu va găsi de cuviință să le facă la toți RMN cardiac, ca să depisteze eventuala miocardită indusă de COVID la aceștia...”, a scris Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu pe pagina sa de Facebook.

Avertisment pentru jucătorii de la FCSB, după propaganda lui Becali pentru folosirea unui antiviral neaprobat împotriva coronavirusului: „Să le facă RMN cardiac”
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu

Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care fabrică pentru Rusia. La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbidol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. Ei îți dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienții mei, nu îți dau voie să îl pui pe piață. (...) Dacă ei îmi aprobă, iau substanță activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanța și după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?
Gigi Becali pentru Antena 3

Gigi Becali lansează teorii ale conspirației în spațiul public

În ciuda faptului că săptămânile trecute, FCSB s-a confruntat cu probleme grave de coronavirus, amânând meciul din campionat cu Farul și fiind eliminată la „masa verde” de Voluntari din Cupa României din cauză că nu a putut forma un lot de 13 jucători, Becali rămâne ferm cu poziția sa, fără fotbaliști vaccinați la FCSB.

„Dacă se vaccinează, mă supăr pe ei! Nu vreau să se vaccineze. Eu sunt om, nu mă fac «trans-om». Să bag o substanță care să mă modifice genetic?! Eu cred cercetătorii care zic că vaccinul nu e bun. Să vedem ce va fi peste 2-3 ani. Eu nu mă vaccinez. Le-am zis jucătorilor: «Dacă nu vreți să faceți copii, vaccinați-vă». 

Dacă vin cu pistolul la capul meu și îmi zic să mă vaccinez, tot nu mă vaccinez. Sunt și jucători care s-au vaccinat. Cred că Budescu, Haruț și încă unul s-a mai vaccinat. Crețu, cred, sau Vali Gheorghe”, a declarat Gigi Becali, potrivit realitateasportiva.net.

Ce traume va lăsa Covid-19 la FCSB? Ce s-a întâmplat cu echipa după focarul din toamna trecută

Motive de îngrijorare pentru FCSB? Anunțul lui Gică Popescu: „Avem jucători infectați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mordi
mordi  •  31 Octombrie 2021, 20:52

Pai n-au cum sa faca asta, ca sunt cumparati de mult.

csa.nimeni.la.meci
csa.nimeni.la.meci  •  31 Octombrie 2021, 20:02

Nu il mai promovati pe antivaccin, macar o perioada

Vezi toate comentariile (2)
Comentează