GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GIMNASTICĂ

Pensia pe care o încasează Nadia Comăneci de la statul român, după performanțele istorice

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 10:06 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 10:07

Pensia fostei mare gimnaste Nadia Comăneci este de 13.149 lei pe lună, adică aproape 2800 de dolari. Atât îi dă statul român sportivei care a făcut istoria la Jocurile Olimpice de la Montreal, scrie as.ro

De la 6,20 şi trei căzături la bârnă pe când avea opt ani până la nota maximă la Montreal, cinci titluri olimpice în total, 9 europene şi două mondiale, aşa s-a văzut gimnastica pentru cea mai bună sportivă a ei din istorie, Nadia Comăneci, în vârstă de 61. Citește totul despre cariera Nadiei aici. 

Întotdeauna am fost o fire ambițioasă și perfecționistă, foarte muncitoare și perseverentă, dar și extrem de calculată și echilibrată. Toate acestea m-au ajutat în cariera mea sportivă, în toate proiectele ulterioare și activitățile în care sunt implicată azi, inclusiv în fața provocării cu care se confruntă orice persoană, anume încercarea de a menține un echilibru între timpul alocat carierei și timpul pentru familie. Și mai am un principiu valoros, învățat din sport: să te adaptezi mereu, să fii pregătit să reacționezi cu calm în situații neprevăzute. Respectarea acestor principii a constituit mereu reperul meu în relația cu propria carieră.
- Nadia Comăneci pentru GSP

Palmares Nadia Comăneci

  • Născută pe 12 noiembrie 1961 la Oneşti

Nadia la Jocurile Olimpice

  • 1976: 3 de aur (individual compus, paralele, bârnă), 1 de argint (echipa), 1 de bronz (sol)
  • 1980: 2 de aur (bârnă, sol), 2 argint (individual compus, echipa)

Nadia la Campionatul Mondial

  • 1978: 1 aur (bârnă), 2 de argint (echipa, sărituri)
  • 1979: 1 aur (echipa)

Nadia la Campionatele Europene

  • 1975: 4 de aur (individual compus, paralele, bârnă, sărituri), 1 argint (sol)
  • 1977: 2 de aur (individual compus, paralele), 1 argint (sărituri)
  • 1979: 3 de aur (individual compus, sărituri, sol), 1 bronz (bîrnă)

Citește și: 

Dembele a aflat în conferință rezultatul din Germania - Japonia și a rămas mască: „Cum? Serios?”

Playtech: Are 56 de ani, dar arată de 30! Super vedeta care a fost surprinsă aproape GOALĂ în public. Foto de neratat


Comentarii (11)
sarivisionyahoo.com
sarivisionyahoo.com  •  25 Noiembrie 2022, 22:19
Postat de sarivisionyahoo.com pe 24 Noiembrie 2022, 16:05

O nesimțită si Nadia Comăneci asta! A luptat pe front cumva si nu știm noi?!Aproape toata viata a stat in America si acu ia pensie specială babană de la amărâții ăștia de români!

Ei si?! Tot nesimtita e pretindu se sa ia banii care ar trebui sa mearga la cei care au nevoie cu adevarat! Dar uite lingăi ca tine sunt de acord ca americana Nadia Comeneci sa ia bani din Romania cu nerusinare!

sarivisionyahoo.com
sarivisionyahoo.com  •  25 Noiembrie 2022, 22:16
Postat de tataru pe 24 Noiembrie 2022, 17:12

***, ***. Nadia merita mult mai mult pt ce a facut ca si sportive pt tara. Da, a plecat dintr o tara unde nu se putea dezvolta si bine a facut. Stii tu ce face ea cu pensia aia amarata? Daca nu stii, ***

Iar tu un libidinos

cdba3133
cdba3133  •  25 Noiembrie 2022, 09:09

De ce nu avem noi 100 de Nadii? Si nu numai atat...Cate 100 de Patzaichin; Hagi; Dobrin; Birtolan; Halep; Brancusi; Enescu si Eminescu; Caragiale; Arghezi; Alecsandri; Luchian; Amann; Aslan; Vuia; Coanda; Burebista; Carol si Ferdinand; Balcescu; Cuza; Iorga; Iancu; etc.etc. Macar cate 10 de Mos Ion Roata; Mesterul Manole si Penes Curcanu. Am fi fost cu mult mai sus. Ba! Voua nu va este un pic rusine? Avem 10 personalitati care au incercat si chiar au reusit sa ne scoata si pe noi din mocirla noastra balcanica si ne batem joc de ei. Plecati unde vedeti cu ochii! Plecati unde credeti ca este mai bine. Si daca vom mai ramane doar cativa, vom ramane cei care iubesc acest pamant si acest popor cu adevarat. Nu cred ca exista pe fata pamantului un popor mai negru la suflet si de incult si invidios. Hai ROMANIA!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează