GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

EXCLUSIV Porumboiu, despre vasluianul Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii: „E aruncat într-un cazan care fierbe, dar îl ştiu bine, e admirabil ca om"

Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 14:45

După demisia din această dimineaţă a lui Victor Costache din fruntea Ministerului Sănătăţii, prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că îl propune ca înlocuitor pe Nelu Tătaru, care era secretar de stat la Sănătate.

Tătaru, 47 de ani, este un medic chirurg din Vaslui, oraş în care domiciliază şi fostul arbitru Adrian Porumboiu. „Nu doar că îl ştiu pe Nelu Tătaru, dar îl cunosc foarte, foarte bine! A fost şi director al spitalului din Huşi", spune Porumboiu, care garantează pentru cel care va conduce Ministerul Sănătăţii începând de astăzi.

„E un om admirabil, garantat curat, bag mâna în foc pentru el! Pentru mine nu e nicio surpriză că el a fost ales. Pentru ce situaţie traversăm, e o variantă ideală. Din păcate pentru el, contextul nu-l avantajează fiindcă va avea de gestionat ceva infernal, dar se va zbate. La el se munceşte cu ziua, nu cu ora, ceea ce cred că e nevoie acum în sistemul medical", a continuat omul de afaceri.

Porumboiu susţine că e şi un act de mare curaj din partea lui Nelu Tătaru de a prelua acum Ministerul Sănătăţii. „E, practic, aruncat într-un cazan imens, care fierbe şi tot fierbe şi dă şi pe dinafară. Cred că în momentele astea, dacă toţi medicii din România ar fi avut pe masă propunerea de a fi numiţi în locul lui Costache, 80% ar fi zis «Mai stau o mână».

În momentele grele se văd caracterele şi Nelu Tătaru a demonstrat acest lucru. Pe umerii lui e acum o responsabilitate enormă. Toată ţara arde la propriu, e o hăituială continuă, dar măcar ştim că avem pus un om impecabil. Sunt convins că va face exact lucrurile care trebuie făcute! Acesta e şi mesajul meu pentru oameni, de încredere în noul ministru al Sănătăţii", a mai declarat Porumboiu.

Cine e Nelu Tătaru

  • 47 de ani
  • în 1998 a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi
  • între 2007 şi 2010 a fost director şi apoi manager al Spitalului din Huşi
  • în decembrie 2019 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
  • preşedintele PNL Vaslui
  • a fost senator PNL între 2012 şi 2016

„Nu prea ies din casă, mai merg la birou să rezolv ce e de rezolvat în afacerile pe care le am. Până zilele trecute alergam 7-10 kilometri pe stadion, dar acum, de când cu carantina totală, fac mişcare acasă, alerg pe bandă" 
Adrian Porumboiu, fost arbitru

VIDEO. Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat în această dimineață că Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ultima oră » România a depășit pragul de 1.000 de persoane infectate + ministrul Victor Costache și-a dat demisia

Președintele Societății Române de Epidemiologie avertizează: „Se poate ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus” » Când va fi vârful pandemiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  26 Martie 2020, 17:40
Postat de Mircea Gabriel Bleoca pe 26 Martie 2020, 16:34

Las-o ca macaie pesedistule!!

Mai bine te-ai ascunde, cu pen(el)ibilii tăi cu tot! Nici acum nu vă opriți din propaganda făcută pentru niște iluștri neputincioși?! Sunteți incurabili!

deusdat
deusdat  •  26 Martie 2020, 16:59

Dacă îl laudă Porumboiu, mi-e teamă că o să fie nasol.

1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  26 Martie 2020, 16:34
Postat de Vlad Hartea pe 26 Martie 2020, 15:25

Vorbe frumoase la adresa acestui nou ministru !! Daca Porumboiu nu ar fi fost un admirator si sustinator al liberalilor, atunci ar fi fost mult mai credibil !!!

Las-o ca macaie pesedistule!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează