GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Raed Arafat avertizează „ Dacă ne trezim cu o explozie de cazuri, s-ar putea să se impună şi alte restricţii”

Raed Arafat. Sursă foto: Facebook +49   FOTO
Raed Arafat. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 07:19

COVID-19. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, transmite un avertisment clar românilor cu privire la relaxarea care va începe progresiv de pe 15 mai. 

„Pentru unii, se pare că relaxarea deja a început. Şi deja a început într-un fel fără absolut nicio limită, adică circulaţia este aproape la fel ca înainte. 

Nu ştiu cum se comportă oamenii la ţară, tot auzim că acolo şi mai puţin se respectă regulile. Am trecut prin nişte sate în care oamenii aveau mască pe faţă. Adică, unii ascultă şi înţeleg situaţia, dar sunt unii care nu înţeleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem următorul lucru: da, din 15 mai încercăm să începem relaxarea, gradual, cu adaptarea. 

În acest moment, trebuie să respectăm regulile pe care le avem pentru ultimele două săptămâni şi sperăm să fie ultimele. Nu respectăm regulile, s-ar putea să ne trezim că nu sunt ultimele două săptămâni. S-ar putea să impună şi alte restricţii, dacă noi ne trezim cu un număr exploziv de cazuri şi terapiile intensive blocate şi cu bătrânii afectaţi”, a spus Raed Arafat, la Antena 3. 

Ce se întâmplă după 15 mai în România?

  • După ce România va ajunge la finalul Stării de Urgență, în țară se va păstra o stare excepțională, însă aceasta va presupune existența unui număr mai mic de restricții, informează Libertatea.
  • Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Starea de Urgență, care va ajunge la final pe 15 mai, nu va fi prelungită. Totuși, toți cetățenii vor fi nevoiți să poarte mască în spațiile publice și în interiorul mijloacelor de transport în comun.

FOTO. Imagini surprinse în București, în timpul pandemiei de COVID-19:

+45 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri de actualitate:

Bilanț în România: peste 12.000 de cazuri de coronavirus confirmate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
anarhist
anarhist  •  01 Mai 2020, 16:22

Mda... s-ar putea sa va treziti cu o gramada de lume in Piata Victoriei. Si, de data asta, spre deosebire de 2012, se va striga ceva cu arafatu, cercelu´ si brutaria. Vorba aia... pe cine nu lasi sa moara... Au trecut 8 ani de cand *** asta a fost ridicata in rang si acum a prins gustul puterii si vrea sa ne convinga ca fara prea importanta lui persoana nu se mai poate trai in Romania.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

George
George  •  01 Mai 2020, 13:55

Zi-se semidoctu'................Bai , eu cred ca asta se uita toata noaptea in oglinda si repeta rolul salvatorului................. Apoi, ca guvernantii nostrii........care se trezeste primul din betie, are dreptul sa dea o lege..............

1621414144804093
George Dobrescu  •  01 Mai 2020, 13:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează