GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV VIDEO Revolta lui Tudor Gheorghe: „Eu, cu tată băgat în pușcărie și condamnat la 22 de ani, eu cu spectacole interzise, pe mine m-au găsit comunist!”

Tudor Gheorghe, în studioul Gazetei Sporturilor
Tudor Gheorghe, în studioul Gazetei Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 decembrie 2020 12:33 / Actualizat duminica, 06 decembrie 2020 13:11

Tudor Gheorghe (75 de ani), muzician, poet, cântăreț și compozitor, a venit în studioul Gazetei Sporturilor la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu", unde a explicat care sunt legăturile sale cu lumea politică și ce relație are cu fostul președinte Ion Iliescu (90 de ani).

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Tudore, nu te-a tentat niciodată să intri în politică? 
- Nu mă interesează! Toată lumea mă acuză că sunt cu PSD-ul. Cu PSD-ul sunt asociat de obicei pentru că eu l-am susținut pe Ponta. Eu am crezut și mă deranjează un singur lucru, că n-ai voie să-ți exprimi punctul de vedere. Dacă nu gândești cum gândesc alții, ești de vină. Nu domnule, e opțiunea mea!

- Spune-mi, te rog...
- Ovidiu, eu cu tată băgat în pușcărie și condamnat la 22 de ani, eu cu spectacole interzise, eu care am făcut acest spectacol tulburător cu Iisus în celulă punând în valoare toată poezia închisorilor comuniste, pe mine m-au găsit comunist! Dacă faci un lucru bun în țara asta și n-ai nicio pată nu se poate să nu-ți găsească. Nu mă interesează politica, dar fac o politică: politica poeziei române și sunt sluga ei!

- Erai unul dintre oamenii apropiați de Ion Iliescu.
- Am fost apropiat de Ion Iliescu. Și venea la toate spectacolele mele, și nu doar la ale mele, ai să râzi! Era la Timișoara secretar, apoi prim-secretar pe la Iași. Acolo venea toată floarea literaturii române. Stăteam de vorbă cu Nichita Stănescu. Iar după Revoluție, Iliescu a fost la două spectacole de-ale mele. A venit și la Craiova la un spectacol. Și înainte de Revoluție venea.

- Alți politicieni nu veneau?
- A mai venit odată domnul Băsescu la un spectacol de-al meu la Sala Palatului și m-a pus dracu', Dumnezeu, asta este! Era un spectacol și n-am premeditat nimic, cu o poemă a lui Sorescu. El pornise campania de lichidare a câinilor, iar poema asta așa începea. „Un tip scund, cu gâtul îndesat, cu ochii așa, a dat ordin să fie distruși câinii”... A crezut că fac o aluzie. Nu mi-a zis nimic el, dar mi s-a transmis după.

- Aia a fost.
- Da. Singurul care vine la mine la spectacole din lumea politică e Răzvan Theodorescu, cu care sunt prieten de o veșnicie. A venit Mircea Diaconu, dar a stat un sfert de oră și a plecat. M-a sunat după: „Am plecat că m-au chemat ăia la minister”. „Atât o să stai și la minister...”, i-am zis. După aceea a venit Romașcanu, săracu', cu un buchet de flori după un spectacol. I-am zis: „Cine te pune să vii cu chestia asta la mine că mâine te schimbă!”. A venit și madam Dăncilă, la spectacol. În rest, nimeni.

Momente șocante » Tudor Gheorghe, drogat cu heroină și dezbrăcat în cadă: „Dădeam din mâini, mi s-a rupt filmul!" » Incredibil ce a urmat

Gestul lui Ion Țiriac care l-a șocat pe Horia Tecău: „Dacă nu făceam asta, eram ultimul om... A fost o lecție pentru mine!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
ioda
ioda  •  07 Decembrie 2020, 00:16
Postat de ekneb pe 06 Decembrie 2020, 18:48

La modul general, daca ii zici unui homo sapiens ca are caracter infect pt ca e comunist, rezulta ca l ai injurat. Punct. Injuratura, nu trebuie sa fie neaparat una din aia cu beepuri. In democratie, exista dreptul de a fi sau a nu fi conservator sau socialist sau comunist, sau ce o mai fi. Intoleranta inseamna extremism!!!! Tudor Gheorghe este un mare artist al Romaniei, si nu merita sa primeasca injuraturi chiar daca ar fi sau nu nazist , sau comunist pt ca suntem in democratie, si fiecare are dreptul sa gandeasca asa cum doreste. Cat despre faptul ca esti din acelasi oras cu un mare artist al acestei tari, pt asta tu ar trebui sa fii mandru, bucuros.

Desi nu vreau sa te jignesc cred ca ai nevoie de un desen sa intelegi ceea ce spun asa ca o sa ti-o scriu cu litere mari "AM SPUS CA ARE UN CARACTER INFECT NU PENTRU CA ESTE COMUNIST CI PENTRU CA MINTE CU NERUSINARE CA NU AR FI SIMPATIZANT AL ACESTORA " In ceea ce priveste toleranta ta pentru nazisti si comunisti ma face sa cred ca mai degraba tu esti un pui de extremist nicidecum eu pana una alta ambele doctrine sunt interzise de lege asa ca nu poate fi cineva catalogat drept extremist daca nu le accepta, cum sa poti cataloga ca extremist o persoana care nu accepta doua doctrine extremiste care au facut atat rau intregii lumi, e o fractura mare de logica pe care o ai. In ceea ce priveste faptul ca este un artist deosebit cu asta am inceput prima mea postare de aici pana al a fi OM e cale lunga pe care vad ca nu o intelegi sau nu vrei sa o intelegi.

ekneb
ekneb  •  06 Decembrie 2020, 19:30
Postat de mimi2cu pe 06 Decembrie 2020, 19:11

Este incredibil. Acesti comunisti nenorociti nu au pic de rusine si nic ca recunosc ceea ce sunt! Acest ipocrit indemna lumea, in salile de spectacol din provincie, sa voteze PSD. Ce vrajeli incearca sa vanda acum?!

Dar daca indemna lumea sa voteze usr,pnl, udmr, pmp... etc era bine???? Treaba e ca din ce ai in ce postat rezulta ca tu esti un extremist pt ca tu ai o problema in ceea ce priveste drepturile omului!!!!

mimi2cu
mimi2cu  •  06 Decembrie 2020, 19:13
Postat de balaur pe 06 Decembrie 2020, 19:07

Dispari ba prostalaule, ***

Lasa ca esti tu... dispari, ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează