GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

S-a încheiat o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia » Anunț major al ministrului adjunct rus al apărării

Negocieri între Rusia și Ucraina, în Istanbul/ FOTO: Imago
Negocieri între Rusia și Ucraina, în Istanbul/ FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 16:18 / Actualizat marti, 29 martie 2022 17:02

Astăzi a avut loc o nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, la Istanbul. Potrivit Libertatea, Ucraina acceptat statutul de neutralitate cerut de Rusia, în schimbul unei „reduceri drastice a activității ruse în jurul orașelor Kiev și Cernihiv”.

Astfel, Ucraina nu va putea adera la Nato sau la alte alianțe militare și nici nu va putea găzdui baze militare străine pe teritoriul țării.

Roman Abramovich, prima apariție publică după vestea că ar fi fost otrăvit » Cum a fost surprins oligarhul rus
NEGOCIERI
Roman Abramovich, prima apariție publică după vestea că ar fi fost otrăvit » Cum a fost surprins oligarhul rus

S-a încheiat o nouă etapă a negocierilor dintre Rusia și Ucraina

După 4 ore de negocieri, cele două delegații par că au ajuns la un numitor comun. Ucraina e dispusă să accepte statutul de neutralitate, iar rușii au promis că „vor reduce activitatea militară din jurul orașelor Kiev și Cernihiv”, după cum a anunțat Alexander Fomim, Ministrul Adjunct al Apărării din Rusia.

Având în vedere că negocierile privind pregătirea Tratatului de neutralitate și statutul non-nuclear al Ucrainei, precum și acordarea de garanții de securitate Ucrainei sunt puse în practică, am luat decizia de a reduce radical activitatea militară în jurul Kievului și Cernihivului, pentru a spori încrederea reciprocă și a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor și atingerea scopului final, aprobarea și semnarea acordului de mai sus

-Alexander Fomim, Ministrul Adjunct al Apărării din Rusia

Roman Abramovich a participat la negocieri

Roman Abramovich a participat astăzi, în Istanbul, la o nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina. E prima apariție publică a oligarhului rus, după ce presa internațională a scris ieri că fostul boss de la Chelsea ar fi fost otrăvit la începutul lunii martie, la precedenta rundă de negocieri pentru pace.

Roman Abramovich, un personaj important în tentativa de aplanare a conflictului ruso-ucrainean, apare în mai multe ipostaze surprinse la negocierile purtate de cele două tabere astăzi, în Turcia. Oligarhul, despre care ieri s-a scris că ar fi fost otrăvit, a fost surprins astăzi discutând cu Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, cel care participă la negocieri în calitate de mediator.

S-a încheiat o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia » Anunț major al ministrului adjunct rus al apărării
Roman Abramovich, în timpul ultimelor negocieri de pace între Rusia și Ucraina, la care participă și președintele turc Erdogan / Sursă foto: Twitter@ РИА Новости

Citește și:

Volodimir Zelenski l-ar fi trimis pe Roman Abramovich cu o scrisoare la Vladimir Putin » Rusul și-a ieșit din minți: „Spune-i că-i voi distruge!”

Zelenski anunță că Abramovich și alți oligarhi ruși s-au oferit să ajute Ucraina! Ce i-au transmis aceștia

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
yonkers
yonkers  •  29 Martie 2022, 19:55

Păi cum, nu l-au otrăvit ieri pe Abramovich? Aveam mare încredere în presa din România...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează