GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Se redeschid restaurantele și hotelurile? Ludovic Orban, precizări importante + ce se întâmplă cu vacanțele la mare și munte

Vor continua să existe restricții și după data de 15 mai. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Vor continua să existe restricții și după data de 15 mai. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 07:54

România va intra de pe 15 mai într-o progresivă relaxare a restricțiilor, iar starea de urgență de pe teritoriul țării va ajunge la sfârșit după două luni.

Premierul Ludovic Orban a fost invitat luni seara la TV și a vorbit despre câteva restricții care vor continua să fie de actualitate și după jumătatea lunii mai. 

„În privința restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru că nu poți să porți mască, nu se poate face izolarea între cetățeni. Se știe că transmiterea se face prin particulele pe care le scoatem când vorbim mai tare, mai tușim, particulele pot circula la distanțe mari, mai ales unde este aer condiționat”, a spus Orban, la Digi 24.

„Nu cred că se poate renunța la restricția legată de spectacole. Unde e un număr mare de persoane și riscul de transmitere a riscului este foarte mare. În general, unde se adună multă lume, activitățile se vor relua mai greu”, a adăugat prim-ministrul României. 

Ce se întâmplă cu concediile la mare?

În ceea ce privește concediile la mare, Ludovic Orban a declarat că „va exista posibilitatea de deplasare şi în afara localităţilor, dar urmează să definim restricțiile în perioada care va urma.

Hotelurile pot funcționa normal și, pe măsură ce se va relua circulația, va exista o solicitare mai mare pentru spațiile de cazare în hoteluri”.

Ludovic Orban: „Riscul e scăzut în parcuri, nu același lucru se poate spune despre mall-uri”

„În privința parcurilor, riscul este scăzut și probabil vor face parte din măsurile de relaxare. Excepție fac locurile de joacă pentru copii, considerate cu risc de răspândire a virusului” 

Spațiale comerciale prezintă riscuri epidemice mai mici și, cel mai probabil, vor putea fi deschise. Nu același lucru se poate spune insă și despre mall-uri” - Ludovic Orban

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond în timpul pandemiei de COVID-19:

+28 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

Traian Băsescu îl sfătuiește pe Klaus Iohannis: „Soluția prudentă e să prelungească starea de urgență încă o lună”

Klaus Iohannis, anunț MAJOR: „Școlile, grădinițele și universitățile NU se mai redeschid”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mir21
mir21  •  28 Aprilie 2020, 15:36

Știucane tu ai facut articolul asta tată, du-te la oi ma baiatule

magic4ever
magic4ever  •  28 Aprilie 2020, 11:49

O sa fie o ingramadeala la terase, nu o sa se respecte distanta...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează