GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Traian Băsescu îl sfătuiește pe Klaus Iohannis: „Soluția prudentă e să prelungească starea de urgență încă o lună”

Traian Băsescu cere prelungirea stării de urgență în România. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Traian Băsescu cere prelungirea stării de urgență în România. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 07:03

Traian Băsescu (68 de ani), fostul președinte al României, e de părere că starea de urgență din România, cauzată pe fondul pandemiei de coronavirus, ar trebui prelungită cu încă o lună. Ea expiră pe 15 mai

În direct la Digi 24, Băsescu a vorbit despre situația actuală din România, fiind de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să mai extindă starea de urgență pentru încă o lună. 

„Este un risc major. Vor fi județe cu o densitate foarte mare de contaminare și altele cu o densitate mică. Noi nu suntem în măsură să avem informația că președintele nu va ieși să spună că nu va prelungi starea de urgență. Obligația președintelui este să adopte soluția prudentă, adică să prelungească starea de urgență.

Atenție, mulți vor fi în jurul președintelui, dar este singurul responsabil. Nu cred că președintele Iohannis va trata cu ușurință acest moment al ridicării de urgență. Iohannis va menține starea de urgență. 

Dacă va menține starea de urgență până pe 15 iunie, ar fi o șansă să aruncăm în piață mai puțini asimptomatici. Dacă se liberalizează lucrurile pe 15 mai, va trebui să știm că avem de ales între a fi izolat și a fi intubat. Nu o spun eu, dar spun instinctiv că riscul este foarte mare”, a afirmat Băsescu, potrivit sursei citate.

Ce se întâmplă după 15 mai în România?

  • După ce România va ajunge la finalul Stării de Urgență, în țară se va păstra o stare excepțională, însă aceasta va presupune existența unui număr mai mic de restricții, informează Libertatea.
  • Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Starea de Urgență, care va ajunge la final pe 15 mai, nu va fi prelungită. Totuși, toți cetățenii vor fi nevoiți să poarte mască în spațiile publice și în interiorul mijloacelor de transport în comun.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond în timpul pandemiei de coronavirus:

+28 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus în România:

FCSB sfidează ordonanțele militare! Poliția s-a autosesizat » Ce riscă roș-albaștrii + reacția lui Becali: „Le-am spus să facem totul ca la carte”

Ordonanța militară nr. 10 » Marcel Vela a anunțat noi măsuri: când au voie să iasă persoanele peste 65 de ani din casă

Traian Băsescu ironizează gafa de proporții a lui Donald Trump: „Să-mi fi dat Dumnezeu un asemenea candidat, nici nu mai veneam la dezbateri”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
1621414144804093
George Dobrescu  •  01 Mai 2020, 14:01

Se baga si asta in seama Nu are pic de rusine si bun simt El care a desființat spitale ,care tăia pensia bătrânilor si dupa declara zîmbitor ca ia scos din sistem Un nenorocit fara limita

maccsero
maccsero  •  28 Aprilie 2020, 11:27

Ăsta nu e tot ăla care prezicea apocalipsa acum o lună? Care cerea închiderea metroului? Care *** câte o prostie mai mare ca el? Așa e în țara care n-are Justiție: peștișorii la pârnaie, rechinii la Bruxelles.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1507494279568165
Liviu Florin  •  28 Aprilie 2020, 11:14

Sunt de acord cu smenarul suprem dar cu o condiție. Să plătească el din buzunarul lui salariile pierdute și șomajul tehnic la toți românii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close