GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Testare masivă în România a imunizării populației la COVID-19

30.000 de români vor fi testați pentru a afla gradul de imunizare al populației la COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages +37   FOTO
30.000 de români vor fi testați pentru a afla gradul de imunizare al populației la COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 mai 2020 22:32

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat intenția guvernului de a realiza o testare a imunizării populației la COVID-19. La această testare vor participa 30.000 de români.

„Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare. Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, ca să vedem câți s-au imunizat la COVID-19”, a dezvăluit acesta pentru Digi24.

Testarea va fi condusă de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Ultima oră » Bilanț în România: 213 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

România, egala Franței la testări

În ultimele săptămâni, numărul de teste COVID-19 efectuate zilnic a crescut considerabil, de multe ori depășind 10.000. Despre acest aspect, Horațiu Moldovan spune că „Testăm cât testează Franța, raportat la populație, chiar mai mult. Rezultatele se dau repede, nu se refuză teste”.

Al doilea val al COVID-19, după vară

Secretarul de stat a abordat și problema apariției unui val secund de COVID-19: „Presupunem existența unui al doilea val după vară, pe baza epidemiilor anterioare, se face un model. Scopul este să nu se îmbolnăvească mai mulți omeni decât putem îngriji. 

Asta este ceea ce s-a întâmplat în Anglia, Italia, Spania. Am gândit o strategie să nu se îmbolnăvească toți odată”, a precizat acesta, potrivit Digi24.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, pe perioada crizei COVID-19

+33 FOTO

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Testarea în masă începe de luni pe Arena Națională » Gabriela Firea a oferit noi detalii

Laboratorul din Wuhan recunoaște: „Avem 3 tulpini de coronavirus”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
anton40
anton40  •  25 Mai 2020, 08:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close