GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Testarea în masă începe de luni pe Arena Națională » Gabriela Firea a oferit noi detalii

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 mai 2020 17:33

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că luni, 25 mai, va demara proiectul de testare împotriva coronavirusului. Acțiunea va avea loc pe Arena Națională.

La acțiunea Primăriei Capitalei vor participa 10.500 de bucureșteni, din toate sectoarele și din toate categoriile de vârstă. Până în acest moment, în primele două zile de înscriere, 8.000 de locuri au fost ocupate.

„Mâine voi organiza o conferință de presă prin care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului, pe un eșantion realizat de specialiștii INSP, de 10.500 de bucureșteni, din diferite grupe de vârstă. Acesta se va realiza pe Arena Națională, e un spațiu suficient de mare astfel astfel încât să nu existe probleme cu distanțarea socială”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3. 

Arena Națională, întrebuințată pe timp de coronavirus

Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București ar putea susține examenele pe Arena Națională. UMFCD se gândește serios la această variantă. Testele s-ar da în tribune, cu distanță de 18 scaune între studenți, pe pupitre montate provizoriu. 

„Spațiul este generos. Putem să aplicăm ideea, am vorbit deja cu viceprimarul Capitalei. Sunt niște avantaje, foarte multe intrări, nu ar exista cozi. S-ar distruge gazonul din cauza scaunelor, așa că se poate da în tribune. Singura problemă e să asigurăm niște pupitre. Cutăm acum modalități ca studenții să aibă condiții comode pentru a lucra, chiar dacă examentul este grilă”
-  Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Arena Națională, bună la toate

Arena Națională a fost inaugurată pe data de 6 septembrie 2011, cu meciul de calificare de la EURO dintre România și Franța, scor 0-0. Cu o capacitate de peste 55.000 de locuri, cel mai mare stadion al țării a avut mai multe utilizări de-a lungul anilor. 

COVID-19. Testarea în masă începe de luni pe Arena Națională » Gabriela Firea a oferit noi detalii

Concertele au fost la ordinea zilei, fiind principala cauză a deteriorării constante a gazonului. Tot pe Arena Națională au mai fost organizate evenimente medicale, simulări de cutremure, chiar și mitinguri politice, celebru fiind cel din septembrie 2014, în care Victor Ponta și-a lansat candidatura pentru Cotroceni. Alte eveniemnte de amploare au avut-o în rolul principal pe Simona Halep. Sportiva din Constanța a sărbătorit alături de fani câștigarea trofeelor de la Roland Garros și Wimbledon.

Citește și alte știri despre stadioanele din București: 

Arena Națională, utilizare neșteptată: „Am vorbit deja cu viceprimarul din București”

FCSB, acces blocat în Ghencea? De ce echipa lui Gigi Becali n-ar putea juca pe noul stadion

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ccab
ccab  •  24 Mai 2020, 21:42
Postat de digei pe 24 Mai 2020, 18:41

Asta e testare sa te afli in treaba. Daca nu treci testul te inhata si te baga in carantina, daca-l treci... inseamna ca nu ai virus dar il poti lua oricand, chiar si peste o ora. De ce te-ai mai duce atunci sa-l faci? Aaa, ca sa-i dai satisfactie lui Firea ca n-a aruncat banii de pomana pe 11.000 de teste.

Este vorba de anticorpi, deci dacă ești depistat pozitiv înseamnă ca ai avut boala și nu e musai sa fi contagios pt a fi ridicat cu izoleta, însă cred ca testarea este utila din doua motive: 1) cei care se testează, dacă afla ca au anticorpi, stau mult mai liniștiti, șansele sa dezvolte boala fiind minime (da, știu, sunt doctori care spun ca anticorpii nu garantează nimic, însă pana la urma dezvoltarea de anticorpi e scopul mult asteptatului vaccin) și 2) PMB își pot face o idee mai corecta despre cât de extinsă a fost expunerea (este o testare pe tiparul unui sondaj de opinie ca sa spunem așa, cei 10 mii reprezentând acel “eșantion reprezentativ”) și cât de departe (sau aproape) suntem de “imunizarea de turma” (este larg acceptata idea ca atunci când 70-80% din populație a dezvoltat anticorpi virusul dispare din lipsa de gazde).

valdino
valdino  •  24 Mai 2020, 19:56
Postat de Alexandru Popa pe 24 Mai 2020, 19:41

"Concertele au fost la ordinea zilei"... În peste 8 ani de la inaugurare au fost 2 sau 3 concerte mari și late...

Nu asta e problema, vad ca unii sunt atat de prosti incat cred ca cei 11.000 de voluntari vor intra pe gazon ! :))

10152929230479615
Alexandru Popa  •  24 Mai 2020, 19:41

"Concertele au fost la ordinea zilei"... În peste 8 ani de la inaugurare au fost 2 sau 3 concerte mari și late...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează