STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

SUA cumpără tot stocul de remdesivir, un medicament esențial în tratarea Covid-19

Foto: Getty Images +38 FOTO
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 30 iunie 2020 22:56 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 23:15

SUA a cumpărat aproape tot stocul de remdesivir pe următoarele trei luni. Acesta este un medicament care s-a dovedit că funcționează împotriva Covid-19.

Experții și militarii sunt alarmați de gestul SUA, mai ales că nu a lăsat nimic disponibil pentru restul țărilor din lume. Potrivit theguardian.com implicațiile acestui gest ar putea fi mai ample în cazul în care un vaccin va deveni disponibil.

Administrația condusă de Donald Trump și-a făcut clar intențiile de a găsi provizii medicale și de combatere a coronavirusului prioritar pentru locuitorii țării sale. Decizia cumpărării întregului stoc de remdesivir fiind interpretată de experți și militari în această strategie.

Remdesivir este produs de compania Gilead, deținătoarea patentului pentru acest medicament. Este, de asemenea, primul medicament aprobat de autoritățile sanitarea din SUA în tratarea coronavirusului și s-a dovedit că utilizarea lui îi ajută pe cei infectați să se recupereze mai repede.

Până acum au fost consumate primele 140.000 de doze produse care au fost furnizate studiilor din întreaga lume. În urma rezultatelor, SUA a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția pe care compania producătoare o poate realiza în luna iulie și 90% din producția pe lunile august și septembrie.

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre Coronavirus:Pe nea Nelu lumea îl vedea des în vie udând butucii. Până într-o zi când mascații au venit peste el. Incredibil ce era ascuns printre rânduri Acum, tot satul râde de el
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Handbal M
Aalborg - HC Motor
Digi 4
19:45 Handbal M
Kielce - Pick Szeged
Digi 2
21:45 Handbal M
PSG - Flensburg
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Gent - Dinamo Kiev
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1