GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  LIBERTATEA

Suma uriașă câștigată de președintele ASF în 2022. A avut bonus de „performanță excelentă”, deși City era în insolvență, iar Euroins în colaps

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 martie 2023 09:09 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 09:09

Libertatea scrie că Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a avut un salariu net de 12.000 de euro lunar în 2021, conform ultimei declarații de avere disponibile, depuse de acesta în primăvara lui 2022.  

Cele mai recente date, confirmate pentru ziar de surse din interiorul ASF, arată că, un an mai târziu, în 2022, președintele a primit, în plus, trei salarii. Acestea adaugă 36.000 de euro net pe an, la venitul de 150.000 de euro anual, provenit din salariile regulate. 

Cele trei salarii bonus au fost date în 2022 pentru: performanțele din anul anterior, 2021, de ziua ASF și de Crăciun. Fiecare om din ASF are această clauză în contractul de muncă. Munca lui este evaluată și ia 50% din salariu pentru activitate bună, 75% pentru foarte bine și 100% pentru excepțional. Președintele Nicu Marcu a fost evaluat la performanțe excepționale. Totul despre situația incredibilă pe Libertatea. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
voinea72
voinea72  •  19 Martie 2023, 10:37

Nu este o noutate, ci doar praf în ochi și din partea presei. În absolut TOATE instituțiile se procedează așa și orice angajat știe lucrul ăsta. Știe...și-l trăiește, căci într-o instituție totul se află. Și toți ăștia mici rămânem muți de uimire, cum de nici-o instituție a statului nu verifică veniturile directorilor și nu înțelegem nimic din auditurile care se plătesc și nu se descoperă NICIODATĂ, sumele alocate drept bonusuri, deplasări și altele. Deci...nu ați descoperit apa caldă, domnilor. În orice instituție, fie chiar și privată, unde există directori "românești", aceștia, împreună cu o șleahtă de contabili și alți directori de resurse, își atribuie sume importante și nemeritate de-a lungul anului. Asta în timp ce angajatului i se spune că nu sunt bani, iar sindicatele au fost desființate. Sumele se alocă in mod direct sau prin "intermediari", adică angajați slab pregătiți care primesc prime de merit dar care le redistribuie în mare parte, către șefii lor direcți, care sunt directorii sau șefii de compartimente care i-au propus la premiere și care adună banii, păstrează și ei un mic procent, iar restul ajunge la superiori. Chiar aveți impresia că a-ți descoperit apa caldă? Așa este la noi, încă de pe vremea comuniștilor.

10Klaudiu
10Klaudiu  •  19 Martie 2023, 10:02

Cine a apreciat si evaluat ca are ,,performante exceptionale,,. Cu acela sau aceia a impartit banii, asa lasa de banuit .... ca performante nu am vazut .... referitor la City Ins. si Euroins. Aici .... foarte slabe performantele. DAR ... cand e vorba de bani ..... corb la corb nu-si scoate ochii.

cobra
cobra  •  19 Martie 2023, 09:54

Asta oficial... Poate verifica cineva averea acestui "om cinstit" !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează