GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Ucraina îi cere ajutorul lui Elon Musk în lupta împotriva pandemiei de Coronavirus

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 09:36 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 18:51

Ucraina a răspuns la oferta de ajutor lansată de Elon Musk pe contul său de twitter și a solicitat aparate de ventilat mecanic după ce patronul Tesla anunțase că are la dispoziție și e dispus să le ofere oriunde în lume. 

Aparatele de ventilat mecanic sunt o necesitate în multe țări, numărul acestora fiind foarte mic în comparație cu numeroasele cazuri de persoane care suferă de Coronavirus și au nevoie de ele. 

Ucraina nu face excepție. Țara vecină are doar 3.900 de aparate de ventilat mecanic la o populație de peste 40 de milioane de locuitori. 

La începutul săptămânii, Elon Musk a scris pe twitter: „Avem ventilatoare pentru respirația artificială disponibile și suntem pregătiți să le livrăm spitalelor din lume, gratuit, cu condiția ca aele să ajungă la persoanele infectate și nu în vreun depozit”. 

Ambasada Ucrainiei în SUA a fost prima țară care l-a contactat pe magnatul american: „Dragă Elon, situația din Ucraina se apropie de apogeul său, aprilie va fi cea mai dură lună. Oamenii din spitale au nevoie de aparate de ventilat mecanic. Suntem gata să cooperăm.” 

Nu se știe încă oficial dacă Elon Musk a răspuns ucrainienilor și le-a oferit ventilatoarele. În Ucraina există în prezent 897 cazuri de persoane infectate și 22 de decese.

+29 FOTO

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Dacă nu se iau măsuri, se poate ajunge la nivelul Sucevei”

Prima dată avansată de autoritățile din România » Când am putea ieși din case

Opinie Dan Udrea: Medicii trăiesc și drame, dar unii dintre ei ajung să fie laşi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează