GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GSP SPECIAL

COVID-19. Tom Moore, veteranul de război care a strâns peste 30 de milioane de lire pentru medici, a împlinit 100 de ani! Cum l-a celebrat Marea Britanie

Tom Moore, căpitan în Al Doilea Război Mondial, a făcut 100 de ture în grădina lui strângând 31 milioane de lire din donații
Tom Moore, căpitan în Al Doilea Război Mondial, a făcut 100 de ture în grădina lui strângând 31 milioane de lire din donații

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 13:57

Bătrânelul Tom Moore (100 de ani), căpitan în Al Doilea Război Mondial, a făcut 100 de ture în grădina lui, sprijinit în cadrul de deplasare, și a strâns astfel 31 milioane de lire din donații! „Acest om e ca o rază de speranță pentru noi toți”, i-a mulțumit premierul Boris Johnson.

În Anglia, în Marea Britanie, nu se vorbește decât de Tom Moore. Numele său este pe buzele tuturor. Veteranul, căpitan în Al Doilea Război Mondial, e eroul lor.

De la 1.000 de lire la peste 30 de milioane donații

Inițial, voia să facă un gest simbolic. Bătrânelul a anunțat că va face 100 de ture ale grădinii sale înainte de a împlini 100 de ani pentru a strânge donații de 1.000 de lire sterline (echivalentul a 1.150 de euro) pe pagina Just Giving, sumă pe care voia să o doneze Serviciului Național de Sănătate britanic (NHS). 

Medicii NHS îl ajutaseră să supraviețuiască unui cancer de piele. Numai că gestul său a impresionat lumea întreagă. Și a primit bani de la peste 1,4 milioane de oameni. În total, s-au adunat până acum 31 de milioane de lire (35,6 milioane de euro). Iar strângerea de fonduri continuă.

Felicitarile primite de Tom Moore au umplut întreg holul unei școli
Felicitarile primite de Tom Moore au umplut întreg holul unei școli

„Tom Moore, ești Mare în Marea Britanie"

Astăzi, Tom Moore a împlinit 100 de ani, ducându-și până la capăt cursa caritabilă. Așa, încet, a încheiat cele 100 de ture de grădină sprijinit de cadrul său de deplasare. 

Ca semn de recunoștință, două avioane Spitfire și Hurricane au zburat pe deasupra casei lui din Marston Moreteyne, un sat situat între Bedford și Milton Keynes, la 75 de kilometri de Londra. Zâmbind, Tom a împuns aerul cu pumnul, triumfător. A primit peste 150.000 de felicitări de ziua sa. Ca mulțumire, Serviciul Național de Sănătate a realizat panouri în toată țara. Cu mesajul "Ești Mare în Marea Britanie".

Ridicat onorific la gradul de colonel

„Acest om e ca o rază de lumină pentru viețile noastre", a spus premierul Boris Johnson. Bătrânelul a fost ridicat onorific la gradul de colonel. Eroul britanic. Tom Moore.

„Să fiu ridicat onorific la gradul de colonel în regimentul meu este ceva la care niciodată nu m-am gândit. Nici nu mi-am imagine acest lucru. Dacă oamenii îmi vor spune «Colonel», ar fi grozav. Le voi mulțumi. În realitate însă, eu sunt căpitanul Tom" - Tom Moore

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri de actualitate:

Președintele Franței, cerere de ultim moment pentru toate marile campionate ale Europei

Tulburător! Faustino Asprilla povestește cum l-a salvat Andres Escobar de la moarte: „Așa, a fost ucis el”

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre divorțul dintre Alexandra Dinu și Adrian Mutu. De ce s-au despărțit, de fapt


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  30 Aprilie 2020, 20:08

Un gand bun, capitane Tom Moore !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează