GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Vitali Klitschko, amintiri șocante din copilăria petrecută în U.R.S.S: „Îmi spălaseră creierul. Trebuia să scriu zilnic asta”

Vitali Klitschko/ foto: Twitter Le Parisien
Vitali Klitschko/ foto: Twitter Le Parisien

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 martie 2022 19:52 / Actualizat sambata, 12 martie 2022 20:25

Vitali Klitschko (50 de ani), primarul orașului Kiev, a ales să lupte pe front pentru țara sa, Ucraina, după invazia Rusiei. Fostul campion mondial din box și-a lansat un documentar, în 2011, împreună cu fratele său, Vladimir.

Vitali a oferit niște detalii absolut șocante despre copilăria sa din U.R.S.S. Acesta a povestit cum era „spălat pe creier” încă de la grădiniță și despre cum era învățat să urască Statele Unite ale Americii.

Penalty neacordat în Chindia - FCU Craiova » Gafă mare de arbitraj în Liga 1!
Chindia - FCU Craiova
Penalty neacordat în Chindia - FCU Craiova » Gafă mare de arbitraj în Liga 1!

Vitali Klitschko: „Îmi spălaseră creierul”

„Îmi spălaseră creierul încă de când eram copil. În fiecare dimineață trebuia să scriu toate lucrurile rele despre America, pentru că era inamicul nostru. SUA era capitalismul, unde oamenii se tratau unii pe alții ca niște sclavi. Asta ni s-a spus de la grădiniță. Așa că, pentru mine, să merg acolo a fost ca o călătorie pe Lună", a spus Vitali Klitschko în documentarul său.

Fostul campion mondial a ajuns pentru prima dată în Statele Unite în 1990. Vitali a fost complet impresionat de viața din capitalism, iar la întoarcerea acasă i-a povestit totul tatălui său, Vladimir Rodionovici, un comunist convins.

„Tată, ne-au spus prostii toată viața noastră. Este o țară minunată, oamenii sunt foarte prietenoși”, i-a spus Klitschko tatălui său, care a avut însă un răspuns șocant: „Nu, ți-au arătat doar partea bună. Ei o folosesc ca propagandă. America este un loc oribil”.

Citește și:

Stadionul unei echipe de primă ligă, distrus de armata rusă! Au rămas doar ruinele

Recurs la TAS pentru Anatoliy Tymoshchuk. Zenit: „Totul este o manipulare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
tristan
tristan  •  13 Martie 2022, 21:20
Postat de dacia_berlina pe 13 Martie 2022, 09:48

Corect. Ucrainienii sunt victima in razboiul asta; dar, ei sunt dusmanii nostri. Imi zicea si tata ca erau invatati ca e rau in capitalism, ca oamenii fac facultate si apoi sunt someri, fara servici, casa; dar, el nu credea, se gandea ca e doar propaganda. Si in SUA oamenii sunt invatati ca america e cea mai grozava tara din lume.

Domnilor ,eu aveam 13 ani la revoluție.Chiar daca propaganda condamna Vestul lumea știa că se trăiește mai bine acolo.Eu aveam.13 ani și deja știam asta.De la rude ,de la colegi....da,colegi de vârsta mea care și ei știau asta .Deci treabă cu spălatul creierelor este adevărată dar numai Intr o oarecare măsură.Dar nu era de condamnat pt că eram o tară închisă și nu aveai atâtea optiuni sa te informezi ca și acum.Deci rușii sunt mult mai vinovați decât eram noi atunci.Pt că ei deși aveau de unde sa se informeze l au susținut pe Putin 22 de ani

therealreddog33
therealreddog33  •  13 Martie 2022, 11:04
Postat de andreimelcul pe 13 Martie 2022, 09:55

Gresit zic si eu. Din moment ce nu te dezici de razboi si ororile acestuia si nu condamni pe cei responsabili , esti complice. Deci meriti bagat in aceeasi oala indiferent ca esti sportiv , poet sau mai stiu eu ce. Multi rusi nu doar ca nu se dezic sau condamna razboiul , ba chiar sunt de acord ( inclusiv celebrul patriarh ). Asta-i probabil cel mai grav.

Da, de acord. Cu siguranță nu sunt toți rusii vinovați de război. Dar sunt vinovați pentru ca nu au curajul sa se dezică de președintele lor ***. La fel cum Germania nu a făcut asta, a suferit apoi tara și oamenii zeci de ani, pentru ororile comise la cererea unui om. La fel se va întâmpla și aici, Putin nu va putea câștiga împotriva întregii lumi civilizate..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andreimelcul
andreimelcul  •  13 Martie 2022, 09:55
Postat de cornel61 pe 12 Martie 2022, 22:38

Când a intrat în politică, a uitat că a fost un sportiv? Este părtaș al politicilor UCRAINEI. RĂZBOIUL, ORIUNDE AR FI, ADUCE MOARTE, SĂRĂCIE ȘI FOAMETE. Nu este normal să fie blamați rușii de sport, cultură, știință sau populația rusă numai pentru că există. Nu este corect, umanitar, să judecăm/generalizăm, acțiunile politice/revanșarde ale unor idioți. Cum, la fel, nici populația ucraineană nu trebuie să sufere nebuniile Țarului sovietic. Este o opinie.

Gresit zic si eu. Din moment ce nu te dezici de razboi si ororile acestuia si nu condamni pe cei responsabili , esti complice. Deci meriti bagat in aceeasi oala indiferent ca esti sportiv , poet sau mai stiu eu ce. Multi rusi nu doar ca nu se dezic sau condamna razboiul , ba chiar sunt de acord ( inclusiv celebrul patriarh ). Asta-i probabil cel mai grav.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează