GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Omul in care Vitali Klitschko își pune toată încrederea: „Dacă vine în Ucraina, aduce pacea”

Vitali Klitschko // foto: Imago Images
Vitali Klitschko // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 aprilie 2022 18:39 / Actualizat sambata, 09 aprilie 2022 19:13

Vitali Klitschko (50 de ani), fost pugilist și actual primar al Kievului, consideră că venirea Papei în Ucraina ar pune capăt războiului început de Rusia.

Vineri, în a 44-a zi a războiului din Ucraina, pornit de ruși pe 24 februarie, primarul din Kiev a acordat un interviu pentru Sky Tg24. În cadrul acestuia, a dezvăluit că Papa Francisc plănuiește să viziteze capitala Ucrainei.

Vitali Klitschko consideră că o eventuală vizită a Suveranului Pontif ar opri războiul din țara sa.

Cristiano Ronaldo, rănit și plin de nervi după 0-1 cu Everton: i-a spart telefonul unui suporter » De Gea: „O rușine, inacceptabil!”
Premier League
Cristiano Ronaldo, rănit și plin de nervi după 0-1 cu Everton: i-a spart telefonul unui suporter » De Gea: „O rușine, inacceptabil!”

Vitali Klitschko își pune toată încrederea în Papa Francisc: „Dacă vine în Ucraina, aduce pacea”

„L-am invitat deja pe Papă, i-am trimis o scrisoare formală. Ar fi un semnal foarte puternic să-l avem aici, o foarte importantă vizită simbolică care ar aduce pacea în țara noastră, pentru că Papa este o figură internațională.

Dacă Papa ar veni la noi, în orașul nostru, ar fi o călătorie simbolică care ar aduce pacea în Ucraina, pentru că lumea întreagă îl admiră pe Papă, îi ascultă cuvintele. Ar fi cu adevărat minunat.

Am primit informația că sunt în căutarea unei date. Dacă va fi luată o decizie, ar fi cu adevărat minunat să îl primim pe Sfântul Părinte aici, să aducă pacea în Europa.

Vă rog să nu uităm că acest război este cel mai mare din Europa de la Al Doilea Război Mondial”, a declarat fostul sportiv.

Vitali Klitschko, despre situația din Kiev:

Situația în Kiev este destul de stabilă acum. În ultimele două săptămâni nu am auzit așa des sirenele. Oamenii se simt puțin mai în siguranță și o mare parte din populație s-a întors la Kiev. Câteva elemente de infrastructură funcționează, de exemplu avem electricitate, căldură și apă. Acum încercăm să stabilizăm situația astfel încât să redeschidem grădinițele și școlile.

Infrastructura noastră este în continuare devastată, a fost distrusă de ruși. Depozite de alimente au fost distruse, la fel ca multe poduri, așa că obiectivul pe termen scurt este să reconstruim o viață normală pentru cetățeni.

Mai multe știri despre războiul din Ucraina: 

Amanta lui Vladimir Putin, manevră incredibilă pentru a-și proteja milioanele. Ce a făcut fosta gimnastă Alina Kabaeva

Unul dintre străinii rămași în prima ligă a Rusiei, interviu șocant: „Putin e iubit în Europa. Oamenii apreciază modul în care conduce țara”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează