GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA » NU este simbol nazist

Volodimir Zelenski, în intervenția din Congresul SUA // foto: Imago Images
Volodimir Zelenski, în intervenția din Congresul SUA // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2022 13:35 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 15:08

Volodimir Zelenski (44 de ani) a purtat un tricou verde, militar, pe parcursul intervenției sale în Congresul Statelor Unite ale Americii. Piesa de vestimentație a președintelui Ucrainei avea un imprimeu cu o cruce - motiv de speculații intense.

Miercuri, Volodimir Zelenski s-a adresat Congresului Statelor Unite ale Americii, în încercarea de a solicita mai mult sprijin pentru a respinge invadatorii ruși.

Cu ocazia intervenției video, liderul ucrainean a îmbrăcat un tricou verde, militar, în aceeași notă cu stilul vestimentar pe care l-a adoptat de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Jucătorul român pe care Ilie Dumitrescu îl vede peste Octavian Popescu, Petrila și Ianis Stoica: „Are caracteristici speciale, e rar!”
ITALIA
Jucătorul român pe care Ilie Dumitrescu îl vede peste Octavian Popescu, Petrila și Ianis Stoica: „Are caracteristici speciale, e rar!”

Ce semnificație are crucea de pe tricoul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Tricoul președintelui Zelenski avea și un element inedit: o cruce, în zona inimii.

Mundo Deportivo scrie că respectivul simbol, o Cruce de Fier cu stema Ucrainei în centru, reprezintă emblema Forțelor Armate ale Ucrainei. Prin afișarea acesteia, Volodimir Zelenski trimite un mesaj de solidaritate cu toți militarii ucraineni aflați pe front, care își pun viața în primejdie în încercarea de a respinge invadatorii. 

Crucea purtată de Volodimir Zelenski nu este un simbol nazist

Regimul de la Kremlin a încercat să speculeze situația. A vehiculat ideea falsă că respectiva cruce ar fi un simbol nazist, din moment ce Crucea de Fier, cu o zvastică în centru, a reprezentat un însemn nazist pe parcursul celui de-al doilea Război Mondial. 

Spaniolii scriu că în cazul lui Zelenski nu e vorba despre așa ceva, președintele trimițând doar un mesaj de susținere pentru Forțele Armate ale Ucrainei, al căror comandant șef suprem este.

Mai multe știri despre războiul din Ucraina: 

Dinamo Kiev, clubul lui Mircea Lucescu, și-a transformat contul într-un flux de informații despre invazie: „Ce este strict interzis să postezi în timpul războiului”

Cum arată din satelit stadionul din Ucraina bombardat de proiectilele rusești

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
1613936798980516
Saxoninvest Saxoninvest  •  20 Martie 2022, 15:47

Da Fix asa este .. Este un semn de incurajare, si atat. Numai ca asa isi incurajau generali nemti, bravi soldati pe front. ... Explicatie mai talamba nu am vazu pana acum .. Incurajare sa ce ?? Fiecare sem isi are expicatia lui .. Noi nu am vazut nicaieri, pe nici un semn sau simbol, sa scrie ca acest semn ar fi de incurajare .. Ca sa nu mai spunem ca acest semn a fos adaugat acum 2 ani stemei Ucrainei .. chiar de catre personajul in cauza ( prin concurs grafic ) ... Asa prinde boasca musca .. https://www.adl.org/education/references/hate-symbols/iron-cross

10224512542575027
Ion Andrei Bâra  •  19 Martie 2022, 09:43

Nu va mai bateti capul cu postacii. Deja de 2 ani vezi imediat axa rusia sarbi anti ue nato anti covid. Is toate la unison, aceleasi punctaje zise ca un papagal fara nicio nuanta fara niciun argument si des criminale.

hristo55
hristo55  •  19 Martie 2022, 09:05
Postat de abavati pe 19 Martie 2022, 08:58

***

bai man365, esti penibil. "Pamela Geller (born 1958) is an American anti-Muslim, far-right, political activist, blogger and commentator. Geller promoted birther conspiracy theories about President Barack Obama, saying that he was born in Kenya and that he is a Muslim. She has denied genocides where Muslims were victims, such as that of Albanians in Kosovo, Bosnians in Srebrenica, and the Rohingya in Myanmar." capul tau e plat. NWO)))

Vezi toate comentariile (38)
Comentează