INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Dinamo Kiev, clubul lui Mircea Lucescu, și-a transformat contul într-un flux de informații despre invazie: „Ce este strict interzis să postezi în timpul războiului”

Imagine de pe 15 martie, din Kiev
Imagine de pe 15 martie, din Kiev

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 17:32

De când a început invazia rusă în Ucraina, clubul Dinamo Kiev a postat știri despre zonele bombardate, sfaturi pentru refugiați, acțiuni caritabile și alte informații despre război, alături de informațiile despre fotbal.

Formația antrenată de Mircea Lucescu i-a sfătuit azi pe urmăritori ce să nu posteze pe rețelele de socializare, în încercarea de a-i menține în siguranță.

„Ce este strict interzis să postezi în timpul războiului

Jucătorul plecat cu mitraliera la Kiev nu îi mai vrea pe Medvedev sau Rublev în tenis: „Toți rușii sunt responsabili pentru ce face președintele lor!”
Război în Ucraina
Jucătorul plecat cu mitraliera la Kiev nu îi mai vrea pe Medvedev sau Rublev în tenis: „Toți rușii sunt responsabili pentru ce face președintele lor!”

Vreți să ajutați Forțele Armate ale Ucrainei să învingă mai repede invadatorii? Urmați aceste reguli simple de securitate a informațiilor în timpul războiului.

Lumea trebuie să știe adevărul. După atacuri, puteți posta actele criminale ale invadatorilor, clădirile distruse, case, victime. Dar să fie doar poze făcute de aproape sau tăiate, pentru ca inamicul să nu știe unde au fost făcute.

Redistribuiți informații doar din surse oficiale, încercați să dezmințiți știrile false și să transmiteți maselor doar adevărul.

Dacă aveți informații despre invadatori și echipamentul acestora, raportațile Forțelor Armate Ucrainene, pe contul de Telegram @evorog_bot.

Nu postați adresele ale locurilor distruse, video-uri cu rachete și bombe, coordonate ale câmpurilor de luptă.

Nu postați imagini cu indicatoare, adrese clare, stații de metrou, autobuz, magazine, supermarketuri, fabrici, numere de înmatriculare, alte intreprinderi.

Nu postați detalii despre zborurile de apărare ucrainene, mișcările trupelor ucrainene și locații militare.

Nu publicați nume neconfirmate ale victimelor”, scrie în postarea oficială a clubului Dinamo Kiev.

Lucescu, furios: „E o crimă ce se întâmplă în Ucraina. Putin e un criminal!”

Mircea Lucescu (76 de ani) cere sancțiuni și mai aspre împotriva Rusiei, „dar numai la nivel militar, economic, politic. Cred că sportivii ar putea juca un rol pozitiv”.

Războiul îl afectează profund pe Mircea Lucescu. După 12 ani la Șahtior (2004-2016) și alți doi la Dinamo Kiev (2020-2022), antrenorul vede țara vecină distrusă de armata rusă. 

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”
ANALIZĂ
Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”

Mircea Lucescu: „Rusia să simtă mânia lumii pe pielea ei” 

Contactat de cotidianul polonez Sportowe Fakty pentru a discuta despre Verbic, mijlocașul său sloven care a semnat până în vară cu Legia, tehnicianul în vârstă de 76 de ani s-a întors la Ucraina. 

Ce se întâmplă acolo e o crimă. Putin e un criminal! Acest război e barbar. Vedem copii și femei murind, spitalele și blocurile de locuit sunt bombardate. E ceva inimaginabil. Nu mă așteptam, nu aș fi crezut niciodată că voi vedea Kievul și alte orașe lovite, unele puse la pământ. E imposibil de acceptat”, a protestat „Il Luce”.

Lucescu vrea sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei, „să simtă mânia lumii pe pielea sa pentru ce-i face Ucrainei. Dar aș vrea pedepse la nivel militar, economic, politic”

Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz, un sponsor important, pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”
DINAMO
Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz, un sponsor important, pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”

Mircea Lucescu: „Nu-i putem trata pe sportivi la fel ca pe armata rusă” 

Își păstrează ideea că sportivii nu ar fi trebuit excluși. „Sunt mulți ruși medaliați, campioni mondiali... Nu-i putem trata la fel ca pe armata rusă, ca pe oligarhi, ca pe Putin”. Dă exemplul tenisului, unde sunt acceptați: „Poate aceasta este calea corectă”

Știe cazurile gimnastului care și-a trecut un Z pe piept și al hocheiștilor care au format un Z pe gheață, „am văzut, e îngrozitor, însă asta e influența propagandei. Cred că sportivii pot juca un rol pozitiv. Concurând în străinătate, pot vedea ce se spune despre Rusia în alte țări, pot vedea imaginile teribile din Ucraina și, la întoarcere, le vor povesti rudelor și prietenilor cum vede lumea întreagă invazia Rusiei”

Sper să pot antrena din nou în Ucraina. Cred asta. Sunt total împotriva războiului. Sunt devastat de ce a însemnat războiul pentru Ucraina. E teribil. Trebuie oprit! Iar Putin și cei din jurul lui să răspundă pentru tot ce au făcut! 

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Mircea Lucescu: „Un pas foarte curajos”

Lucescu a fost impresionat de călătoria făcută la Kiev de premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

„E un pas foarte curajos, un gest extrem de important. E fantastic ce fac. Nu sunt suficiente doar vorbele, e nevoie de fapte. Ajutor real. Ucraina luptă nu doar pentru libertatea sa. Luptă pentru libertatea Europei”, a spus antrenorul.

Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

Citește și:

Real Madrid se implică în criza refugiaților din Ucraina » Gestul impresionant făcut de iberici

Direct în Qatar? FIFA a luat în calcul să-i dea un „wild card” Ucrainei pentru Mondial!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează