GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  HIPISM

Marele Premiu al Municipiului Bucureşti în competiţia ecvestră cu obstacole a revenit ieri campionului en-titre Radu Ilioi » Duminica lui Brutus

După ce scapă de încărcătura
concursului, caii abia așteaptă
să se răsfețe FOTO: Raed Krishan +4   FOTO
După ce scapă de încărcătura concursului, caii abia așteaptă să se răsfețe FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 01 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 30 septembrie 2012 21:43

Evenimentul de la Tîncăbeşti, Ilfov, a încheiat Salonul Calului 2012 organizat de Equestria Club. Peste o mie de oameni s-au bucurat de succesul jocheiului de la CSM Sibiu, care anul trecut a cîştigat cu armăsarul Anareno, iar acum cu superbul bidiviu Brutus

Ştiaţi că simţul cel mai importat al unui cal e auzul? Am început să bănuiesc asta înainte să vorbesc cu stăpînii cailor aflaţi ieri în competiţie la doar 17 kilometri de Bucureşti. Pentru că în faţa obstacolelor multicolore, cînd pielea armăsarului străluceşte nobil peste rîurile de sînge înfierbîntat, iar muşchii zvîcnesc iute, un sunet subtil pleacă din buzele jocheilor spre cal. E secunda misterioasă înainte ca saltul să tindă spre desăvîrşire!

Mefisto învins în împărăţia cailor
Călare pe Brutus, un român a reuşit să-şi păstreze titlul obţinut în 2011 la Marele Premiu al Bucureştiului: Radu Ilioi i-a devansat pe Torok Sandor (Ungaria) şi Jacab Aron (Satu Mare). De fapt, Brutus a fost mai bun decît Lancelot şi Mefisto. Ca la un spectacol de operă, asistenţa adăpostită la umbră a ştiut să onoreze concursul: aplauzele au răsunat la finalul fiecărui traseu încheiat, în vreme ce tăcerea învăluia galopul calculat şi aterizările spectaculoase. Vreme de un ceas, cai din opt herghelii româneşti şi mai multe crescătorii din străinătate au concurat în main-event-ul de la Salonul Calului. Actorii Marius Bodochi şi Magda Catone a participat la festivitatea de premiere, unde cîştigătorul Brutus a fost îmbrăcat într-o mantie vişinie, ca o variantă modernă a hlamidei speciale pentru bidivii din perioada bizantină.

180 de exemplare au participat la evenimentele din cadrul Salonului Calului 2012, reprezentînd 8 ţări (SUA, Danemarca, Germania, Elveţia, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi România)

6000 de lei a fost Marele Premiu al Municipiului Bucureşti cîştigat de Radu Ilioi

Citeşte şi: Salonul Calului, eveniment în premieră! Fotoreportaj impresionant de la Tîncăbeşti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează