GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  TROFEUL "EROII REVOLUŢIEI"

"Rugby-ul s-a născut în noroi!"

Articol de - Publicat marti, 09 martie 2010 00:00

Imagini şocante la finala Trofeului "Eroii Revoluţiei" între Steaua şi Enisei Krasnoiarsk. Rugbyştii au făcut băi de nămol pe un teren care a semănat cu o orezărie

Memorialul "Eroii Revoluţiei", turneu organizat week-endul trecut pe terenul II din Complexul Ghencea în memoria marilor rugbyşti Radu Durbac şi Florică Murariu, decedaţi la Revoluţia din 1989, s-a încheiat cu victoria Stelei, care a învins în finală cu 21-0 echipa rusă Enisei Krasnoiarsk. Competiţia s-a disputat însă în nişte condiţii incredibile.

Practic, jucătorii au fost nevoiţi să evolueze pe un teren impracticabil, transformat din cauza ploilor într-o orezărie! "Cei mai tineri nu sînt obişnuiţi să joace pe un asemenea teren, dar înainte de 1989, acestea erau şi mai şi. De altfel, rugbyul s-a născut în noroi. Uitaţi-vă şi în Anglia, unde plouă foarte mult, că în ligile inferioare se joacă în aceleaşi condiţii. Şi în asta constă frumuseţea rugbyului, singurul sport care se poate juca pe o asemenea vreme şi în asemenea condiţii", a declarat George Sava, antrenorul lui Enisei Krasnoiarsk, fostul secund al "naţionalei" României.

"Am avut noroi în urechi şi a doua zi!"
Daniel Carpo, jucătorul Farului Constanţa, echipă angrenată în turneul de la Bucureşti, nu a părut surprins de condiţiile de joc. "Şi meciul România-Germania, de la Constanţa, s-a jucat tot pe un asemenea teren. A devenit un automatism pentru noi. Mai rău e că a fost şi frig şi îngheţase nămolul pe noi. Cred că am înfundat scurgerea la vestiare, cînd am făcut duş", a spus rîzînd Carpo, component şi al "naţionalei" României. Rugbystul Farului a dezvăluit că şi acum are senzaţia că mai are noroi pe el. "Au apărut iritaţii pe picioare de la luptele în nămol, iar în urechi am mai găsit noroi şi luni, a doua zi după meci".

"Nu mai recunoşteam coechipierii să pasăm balonul. Noroc că am jucat cu Krasnoiarsk în finală. Unde auzeam vorbindu-se ruseşte nu pasam"
Bogdan Zebega, rugbyst Steaua

Bogdan Zebega, jucătorul Stelei, a povestit că înainte de începerea finalei cu Krasnoiarsk se făceau glume în vestiar. "Ştiţi cum e regulamentul. Dacă la teren nu e o salvare, nu se dă drumul la meci. Noi ziceam că dacă nu există o echipă de scafandri, nu putem să jucăm". Zebega spune că nici pe cînd evolua la Domus Gura Humorului nu a jucat pe un astfel de teren. "În halul ăsta nu am jucat niciodată. A fost o bulibăşeală generală. Pentru spectatori a fost frumos, dar pentru noi, nu", a încheiat Zebega.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
 •  09 Martie 2010, 17:54

Pentru ei poate o fi fost naspa dar e splendid sa fii spectator sa vezi o asemenea lupta...Trebuie sa-ti placa foarte mult sportul asta ca sa ajungi sa joci pe "islazurile" alea...

 •  09 Martie 2010, 07:05

"Noi ziceam că dacă nu există o echipă de scafandri nu putem să jucăm". Bravo Bogdane,te anunt ca ca deja privesc cum am depasit lejer criza actuala pe un culoar favorabil,creat de oameni innoroiati ca tine.

 •  09 Martie 2010, 06:47

"Nu mai recunoşteam coechipierii să pasăm balonul. Unde auzeam vorbindu-se ruseşte nu pasam" Mai,dar am ras de nu m-am mai oprit minute bune! Mai scoateti de-astea si garantat trecem si criza aceasta! Nu le dezvaluiti si altora tactica voastra castigatoare. Nici nu trebuie sa jucati prea bine,ci doar sa vorbiti cat mai mult romaneste intre voi. Cand va vor deprinde adversarii si limba,folositi-o ca limba de rezerva pe-aia lui Becali.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează