GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTAT LA MUNCHEN

Filmul atentatului de la Munchen » Un mijlocaș de la Bayern locuia în apropiere: "A fost haos total"

Polițiștii țintesc cu armele automate, în timp ce oamenii trec speriați prin spatele lor // FOTO Guliver/GettyImages
Polițiștii țintesc cu armele automate, în timp ce oamenii trec speriați prin spatele lor // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2016 00:00

Vineri, germano-iranianul Ali Sonboly a omorât 9 oameni cu un pistol Glock, rănind alți 21 înainte de a se sinucide. Totul s-a petrecut la mallul din parcul olimpic, aproape de casa spaniolului Javi Martinez, mijlocașul lui Bayern.

Vineri, prima zi de week-end, s-a încheiat ca un vis urât la Munchen. Ali David Sonboly, 18 ani, un adolescent cu dublă cetățenie, germană și iraniană, aflat sub tratament psihiatric și în camera căruia s-au găsit cărți despre asasinate în masă, a atacat violent în mall-ul din parcul olimpic.

Voia să repete masacrul făcut de extremistul norvegian Anders Breivik: 77 de morți pe 22 iulie 2011. Fix cu cinci ani înainte.

Mai avea 300 de gloanțe

A scos pistolul, un Glock de 9mm, și a început să tragă la întâmplare. În jurul său, zona s-a umplut de sânge. 9 oameni au murit, alți 21 au fost răniți, dintre care trei sunt în stare foarte gravă, între viață și moarte. A fugit și, într-o panică de nedescris, zvonurile s-au răspândit ca fulgerul.

Poliția a crezut multă vreme că sunt trei teroriști și că e un asalt multiplu asupra capitalei bavareze. GSG-9, trupele speciale, au pornit vânătoarea, dar n-au mai găsit decât un corp.

Al lui Sonboly, "lupul singuratic". "Care nu avea nicio legătură cu ISIS", cum a anunțat ministrul de Interne, Thomas de Maiziere. Se sinucisese. În rucsacul lui, s-au mai găsit 300 de gloanțe!

"Clipe de coșmar"

În centrul comercial Olympia, în plin atac, se afla un fotbalist: Ilie Sanchez, spaniol, "închizătorul" lui Munchen 1860, ex-Barcelona B.

"A fost teribil, am trăit clipe de coșmar, ne-au scos polițiștii cu mâinile ridicate", a povestit jucătorul în vârstă de 25 de ani. Care nu va mai sărbători niciodată golurile cum o făcea înainte, ca și cum ar fi tras cu o mitralieră.

Nu departe de atentat locuiește un alt iberic, Javi Martinez, mijlocașul lui Bayern. "A fost haos total în oraș. Nu mi-a venit să cred că s-a întâmplat atât de aproape", a mărturisit internaționalul spaniol. "Vezi în fiecare zi ce se petrece în lume, știi că amenințarea există, dar nu-ți poți imagina că mîine cineva poate da un atac chiar lângă tine".

I-a distrus nunta!

Vineri ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă zi pentru Mario Gomez. Atacantul "naționalei" germane s-a căsătorit cu manechinul Carina Wanzung chiar la Munchen, ei aflând în timpul petrecerii de atentatul din parcul olimpic.

Gomez renunțase la împrumutul la Beșiktaș după lovitura militară de stat eșuată de la Istanbul: "Mă întorc la Fiorentina, aici e prea periculos să trăiești". Neamțul se va transfera probabil la Dortmund.

"E incredibil să te gândești că ieși lângă casă să-ți cumperi ceva și asta te poate costa viața"
Javi Martinez, mijlocaș Bayern

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează