GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Încă o tragedie în fotbalul românesc: a murit antrenorul care l-a descoperit pe Claudiu Keșeru

Alexandru Gergely
Alexandru Gergely

Articol de GSP - Publicat luni, 26 martie 2018 12:02

Alexandru Gergely, fostul jucător și antrenor al celor de la FC Bihor, a murit duminică, 25 martie, la vârsta de 67 de ani, în aceeași zi în care România l-a pierdut și pe Nicolae Tilihoi, fostul fundaș al "Craiovei Maxima".

După ce în 2011 i-a fost amputat un picior, iar în ultimele luni starea sa de sănătate s-a agravat și mai mult, Alexandru Gergely a trecut în neființă duminică seară, anunță site-ul www.bihon.ro.

Gergely s-a dedicat ani la rândul creșterii tinerilor jucători, cel mai reprezntantiv nume lansat în fotbalul mare fiind Claudiu Keșeru, atacantul naționalei și al lui Ludogoreț, trecut și pe la FCSB.

Alte nume cunoscute care au făcut pasul în Liga 1 sub coordonarea lui Gergely au fost Cristi Cigan, Sebastian Achim sau Sergiu Homei, fostul fundaș dreapta al lui Dinamo.

În noiembrie 2016, Gergely a acceptat să vorbească despe relația lui cu Keșeru și dezvăluia secrete neștiute: "M-a sunat şi am vorbit mult. Mi-a povestit ce a mai făcut în ultima perioadă, despre golurile pe care le-a dat, era fericit şi împlinit. Îi merge bine. Sunt foarte fericit de realizările pe care le are şi sunt bucuros că am avut eu şansa să-l cresc. Acum, i-am şi zis: «Băi, Claudiule, tu când erai la fotbal plângeai nonstop, iar acum ai ajuns să te iubească toată lumea». Mi-a spus că abia aşteaptă să ne vedem la Oradea, când va venit de Sărbători. Mi-a promis că o să treacă pe la mine p-acasă, o să-mi aducă şi-un tricou de la Steaua, poate şi de la naţională, şi-o poză mare cu el. O să mi-o fac tablou! Abia aştept să-l văd, e unul dintre cei mai dragi jucători de-ai mei. Am avut probleme de sănătate, iar el m-a ajutat atunci când am avut nevoie", spunea Gergely.

Cine a fost Alexandru Gergely
- s-a născut pe 16 septembrie 1951
- a fost junior sub comanda antrenorilor Gheorghe Ola şi Cornel Drăguşin
- a ajuns la Steagu Roşu Braşov, unde i-a avut antrenori pe Nicolae Proca şi Valentin Stănescu
- după şase ani la Braşov, a trecut la FC Bihor, unde a petrecut alţi şase ani
- s-a retras din cariera de fotbalist și a lucrat ca antrenor la Centrul de copii şi juniori la FC Bihor, iar mai apoi la Liberty Salonta
- a marcat 79 de goluri în 268 de meciuri pe prima scenă fotbalistică a României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
2354009157958325
Cristian Marian Neață  •  26 Martie 2018, 15:46

Dumnezeu sa-l ierte pe acel om..asa titlu ..A murit antreenorul care l-a descoperit pe Keseru :)) ..daca citeste mamaia acest titlu apoi o intreb cine e Keseru..probabil o sa-mi razpunda ca e cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor....jucator de liga a 4 in franta ..:))) vaide capul nostru..

831959706877275
Cristian Baltaru  •  26 Martie 2018, 15:34

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

ludasmatyi
ludasmatyi  •  26 Martie 2018, 13:32

Sanyi,cum spuneam noi,a fost un sportiv si un om intreg. A fost un om sufletist,cu bun simt,un coleg si prieten devotat. Corect,cu un simt fin al mingii,clarviziune pe teren.Asa a ramas de-a lungul vietii,de la Brasov la Oradea ! Dumnezeul sa-l odihneasca in pace !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează