GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  FRANȚA SUB TEROARE

"Tricoloră" la fotbal feminin stabilită în Franța, Anna Bănuță e afectată profund de atentate: "Parcă am intrat în război!"

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 00:00

Jucătoarea, care împlinește azi 24 de ani, finalistă a Cupei Franței în 2013 cu Saint-Etienne, povestește că familia ei se afla în Paris în momentul incidentelor, dar e în siguranță

Sportivii români care locuiesc în Franța sînt șocați de incidentele petrecute la Paris, unde, pînă ieri, bilanțul negru era de 129 de morți. Anna Bănuță, jucătoare de fotbal feminin, locul 7 în sezonul trecut cu Rodez, a fost implicată direct.

"Încă nu-mi vine să cred"

"Rudele mele erau în capitala Franței cînd s-a petrecut totul. Am avut și niște prieteni. M-am interesat, i-am sunat, nu m-am liniștit pînă n-am aflat că toți sînt în siguranță", începe fotbalista. Care, în 2012, a debutat pentru "naționala" noastră. "Încă nu ne vine să credem, parcă am intrat în război!" e o primă concluzie tulburătoare a fostei colege a lui Bănel Nicoliță la Saint-Etienne. Echipă alături de care tînăra a ajuns și pînă în finala Cupei Franței, pierdută în 2013.

Familie de fotbaliști

În vîrstă de 24 de ani, împliniți chiar azi, Bănuță adaugă: "E foarte grav ce s-a întîmplat. Sîntem în doliu național și nu știm ce să mai credem, ce să mai facem".

Anna face parte dintr-o familie de fotbaliști, toată fiind stabilită în Hexagon. Fratele, Marian Alexandru Bănuță, a jucat în Liga 1 pentru Ceahlăul, iar acum o face într-o ligă inferioară franceză. Iar tatăl, George, 52 ani, fost la Progresul București, evoluează încă la nivel de old-boys.

103 partideare Anna Bănuță pentru Toulouse, St. Etienne și Rodez în prima ligă franceză, considerată a doua divizie din Europa conform coeficienților, după Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează