GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

UPDATE Povestea suporterului dinamovist de 18 ani ucis după derby » Poliția a început audierile în acest caz + Declarațiile antrenorului său

Adrian Daniel Matei (dreapta)
Foto: Facebook
Adrian Daniel Matei (dreapta) Foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 25 august 2016 11:06

Adrian Daniel Matei, un suporter dinamovist în vârstă de 18 ani, a fost ucis în timp ce se întorcea de la meciul Steaua - Dinamo, în urma unei altercații care a avut loc în apropierea parcului Titan din București.

update

Dan Codreanu, antrenorul CS Antilopa, clubul de hochei pe iarbă la care activa Adrian Matei, a vorbit în exclusivitate pentru GSP despre tânărul de 18 ani: "Era un băiat foarte cuminte, nu avea o atitudine rebelă, nici fizicul destul de firav nu-l ajuta să fi avut astfel de atitudini. De altfel, din cauza asta, porecla lui era și «Buburuza».

Nu a creat niciodată probleme, nici în echipă, nici cu adversarii și am fost șocat când am auzit vestea. Știu că mergea regulat la meciurile de acasă ale lui Dinamo, dar nu era ultras. Băieții mai povesteu la antrenament despre meciurile la care au asistat, dar nu am auzit să fi fost implicat în incidente.

Știu că era singurul copil al familiei. Cu el în echipă am câștigat campionatul național de sală, în decembrie 2014. L-am cooptat la o selecție pe care am făcut-o pe când era în clasa a patra."

update

Un comunicat publicat pe site-ul Poliției Române informează că au fost efectuate audieri și investigații, iar cercetările vor continua pentru a fi stabilite împrejurările în care a avut loc agresiunea și identitatea celor implicați.

Informația a apărut pe o pagină de facebook a suporterilor dinamoviști, Nuova Guardia 1996, unde se menționează că tânărul ar fi intervenit pe drumul spre casă, după finalul meciului, într-un conflict în care ar fi fost implicați mai mulți steliști și un dinamovist. Adrian ar fi fost lovit în cap cu o sticlă, a intrat în comă, iar ieri s-a anunțat decesul.

Suporterul de 18 ani a suferit un hematom cerebral sever și a fost operat de urgență la Spitalul Sf. Pantelimon din București, însă nu a mai putut fi salvat. Poliția a declanșat o anchetă în acest caz, iar ofițerii de la Serviciul Omoruri încearcă să afle identitatea agresorului.

"Clubul Dinamo este şocat că în România acestor zile astfel de drame pot avea loc. Ne exprimăm întreaga compasiune şi sincerele noastre condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice.

Cerem cu fermitate autorităţilor statului să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate! Suntem şocaţi că încă se mai pot produce astfel de drame şi că unele subspecii umane sunt capabile de astfel de fapte", este reacția oficială a clubului din Ștefan cel Mare, exprimată de Ionel Dănciulescu, conform Mediafax.

  Adrian Daniel Matei făcea parte din echipa de hochei pe iarbă CS Antilopa și era elev în clasa a XII-a la Liceul "Anghel Saligny" din Capitală.

"Noi am plecat de la stadion imediat după meci. Nu aveam însemne cu Dinamo, deoarece știam că este periculos, dar în fața noastră se afla un tânăr care avea în mână un fular al ”câinilor”. La un moment dat, când ne aflam în zona "Potcoava", pe bulevardul Nicolae Grigorescu, băiatul care se afla în fața noastră a fost abordat de un tip. Au discutat puțin, după care fanul dinamovist a început să fie lovit.

Noi am alergat să-l ajutăm, l-am împins pe cel care l-a atacat pe dinamovist și am vrut să fugim, dar când m-am uitat după Adi, am văzut că era plin de sânge, căzut pe stradă. Nu îl lovise vreo mașină, băiatul pe care l-am salvat mi-a zis că a văzut cum prietenul meu a fost lovit cu o sticlă de cineva. Am mers și l-am luat pe Adrian, din stradă, după care am sunat la Salvare și la Poliție.

După ce am ajuns la spital, băiatul pe care l-am salvat mi-a povestit că agresorul l-a întrebat de ce umblă cu fularul cu Dinamo pe stradă și dacă nu consideră că e periculos. Eu cred că agresorii au fost steliști, pentru că ne-au amenințat pe rețelele de socializare înaintea jocului." - Alexandru, prietenul victimei, pentru Digi Sport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (214)
jalabert
jalabert  •  25 August 2016, 19:47
Postat de zecs93 pe 25 August 2016, 17:31

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  25 August 2016, 18:41

fcsb isti ...barbari ...

931467666966112
Ed Zed  •  25 August 2016, 18:04

good night sweet prince

Vezi toate comentariile (214)
Comentează