INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

FOTO AC Milan e din nou campioana Italiei, după 11 ani! Echipa lui Tătărușanu n-a avut emoții în runda decisivă

AC Milan e din nou campioana Italiei, după 11 ani!/ Sursă foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
AC Milan e din nou campioana Italiei, după 11 ani!/ Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2022 20:56 / Actualizat luni, 23 mai 2022 00:08

AC Milan e din nou campioană în Serie A, titlul cu numărul 19, după o așteptare de 11 sezoane. „Diavolii” au risipit emoțiile din ultima etapă și au învins-o fără probleme pe Sassuolo, 3-0, făcând ca rezultatul meciului Inter - Sampdoria (3-0) să nu mai conteze.

  • AC Milan și-a adjudecat primul campionat după o pauză de 11 ani. Ultimul titlu a venit în 2011, când în echipă se aflau nume precum Abbiati, Nesta, Gattuso, Seedorf, Ibrahimovic, prezent și azi pe teren, sau Robinho.
  • La 36 de ani, goalkeeper-ul Ciprian Tătărușanu devine, astfel, campion al Italiei, cea mai importantă distincție a carierei. În actuala stagiune, românul a bifat 6 meciuri în Serie A. 

După 11 ani, Milan sărbătorește din nou titlul, deposedând-o pe fosta campioană și marea rivală din oraș, Inter. Al 19-lea din palmares, venit după un sezon în care nu pornea deloc favorită, depășind toate așteptările. S-a aflat multe etape pe primul loc trupa condusă magistral de Pioli și împinsă de entuziasmul fanilor. N-a cedat presiunii și merită trofeul cucerit cu două puncte avans.

AC Milan e din nou campioana Italiei, după 11 ani!

Ajuns la ultimele 90 de minute, maratonul Seriei A a împărțit Milano în două, fiecare tabără visând la scudetto. Milan a deplasat 18.000 de tifosi la Reggio Emilia, unde rossonerii s-au simțit ca acasă și au atacat-o pe Sassuolo în valuri de la început. 

Pe „Meazza”, Inter mai spera într-un eșec al „Diavolului” ce să-i ofere șansa victoriei cu Sampdoria și a rocadei la șefie. Doar că liderul campionatului a luat jocul pe cont propriu și l-a bombardat pe Consigli. Era imposibil să reziste în fața unui adversar supermotivat să închidă rapid conturile.

Sursă foto: Imago Images
Sassuolo - AC Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sursă foto: Imago Images
Sassuolo - AC Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sassuolo - AC Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+26 FOTO
Zlatan Ibrahimovic a oferit imaginile serii la sărbătoarea de titlu a lui AC Milan
AC MILAN
Zlatan Ibrahimovic a oferit imaginile serii la sărbătoarea de titlu a lui AC Milan

„Dublă” Giroud și AC Milan e campioană!

Ocaziile au curs pe bandă rulantă în prima jumătate de oră. 7-0 raportul șuturilor cadrate, un recital ofensiv pornit cu ocazia cu capul a lui Giroud, șuturile lui Saelemaekers și Rafa Leão, portughezul fiind blocat salvator o dată și de Ferrari. 

Era preludiul deschiderii scorului, semnate de Giroud, șut printre picioarele lui Consigli, din pasa lui Rafa Leão. 

Asalturile s-au întețit și a venit rândul lui Tonali să-l întindă pe Consigli, care a scos cât a putut. Nimic de făcut însă la o altă conexiune Leão - Giroud, cu francezul din nou precis la finalizare. Pentru Sassuolo meciul era un chin, o spaimă în privința diferenței de scor. Stabilită la doar 0-3 la pauză, după golul lui Kessié și a treia pasă decisivă servită de portughezul-fulger.

Repriză de fiestă pentru AC Milan

Dincolo, nici nu mai avea importanță scorul. 0-0 după 45 de minute, Inter se resemnase. În repriza secudă, Milan nu a mai forțat și a numărat momentele până la fluierul de final. 

A fost o pregătire a fiestei ce a urmat, o conexiune senzațională cu tribunele care au cântat non-stop și i-au aplaudat frenetic pe noii campioni. Vechii, marcau și ei de trei ori, inutil, prin Perisici și Correa „dublă”, consolare pentru un titlu pierdut la Bologna.

A fost timp și pentru intrarea lui Ibrahimovici, liderul din vestiar, care a dat și gol, numai că fusese ofsaid la pasatorul Leão. Pioli a scandat cu fanii, rezervele au trăit emoția la maximum pe margine, inclusiv Tătărușanu, iar la final toți au fost sufocați pe gazon de o mare fericire. În Piața Domului începuse fiesta. Rosso și nero sunt la putere în Peninsulă.

FINAL. Sassuolo - AC Milan 0-3

Sassuolo - AC Milan, echipe de start:

Sassuolo: Consigli - Muldur, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos - Frattesi, Lopez, Matheus Henrique - Berardi, Scamacca, Raspadori
Antrenor: Alessio Dionisi
*Chiricheș e rezervă la gazde

AC Milan: Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Tonali, Kessie - Saelemaekers, Krunic, Leao - Giroud
Antrenor: Stefano Pioli
*Tătărușanu e rezervă la „diavoli”

Stadion: Stadio Mapei - Citta del Tricolore
Arbitru: Daniele Doveri

Sassuolo - AC Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sassuolo - AC Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sursă foto: Imago Images
Sursă foto: Imago Images
Sassuolo - AC Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+26 FOTO

FINAL. Inter - Sampdoria 3-0

Inter - Sapmpdoria, echipe de start:

Inter: Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Correa, Lautaro Martinez
Antrenor: Simone Inzaghi
*Ionuț Radu, goalkeeper-ul lui Inter, nu a fost inclus în lot

Sampdoria: Audero - Bereszynski, Ferrari, Yoshida Auguello - Candreva, Thorsby, Vieira, Rincon, Sabiri - Caputo
Antrenor: Marco Giampaolo

Stadion: Giuseppe Meazza
Arbitru: Marco Di Bello

Clasamentul în timp real din Serie A

Citește și alte știri de actualitate:

Manchester City și Liverpool dau azi ultima luptă pentru titlul din Premier League! Cine ocupă ultimul loc de UCL și cine retrogradează

Nume ULUITOR dorit de PSG! Antrenorul de pe locul 16 din Serie A l-ar putea înlocui pe Pochettino!

Avertisment pentru Pușcaș, după semifinala play-off-ului de promovare în Serie A: „O naivitate colosală putea costa calificarea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
rilu
rilu  •  22 Mai 2022, 23:37

Sezonul trecut Inter sezonul asta AC Milan. Bucurie mare la Milano.

catalincj
catalincj  •  22 Mai 2022, 21:58
Postat de alexxp1955 pe 22 Mai 2022, 21:18

Doar un punct din cele 2 diferenta,...pentru celalalt punct mai cauta .....

De fapt si la egalitate tot milan era campioana. Radu a gresit tarziu la scor egal.

catalincj
catalincj  •  22 Mai 2022, 21:56
Postat de Pake pe 22 Mai 2022, 21:32

Domnul Scorpie, aveti numele predestinat! *** portarul ROMAN de-al nostru, Radu, dupa articolul dumneavoastra...sa ghicesc! nu o sa aveti mustrari de constiinta, asa-i? O sa mai scrieti un articol de spalare de pacate! E singura infrangere a lui Inter, la Bologna? Sau ca orice cotrobaitor de senational, aprindeti paiul cand simtiti miros de benzina! Daniel Scorpie...sunteti neam cu Buzarin?

Nu a fost doar Radu devina. Insa Radu a fost cel care a distrus ultima iluzie a titlului pentru Inter. Titlul s-a pierdut in cele 5 partide consecutive fara victorie. Asta este mergem mai departe.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează