INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

AC Milan poate pierde prima poziție în Serie A după ce a fost învinsă de o echipă nou-promovată

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 13:54 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 15:06

Spezia a învins AC Milan, scor 2-0, în runda #22 din Serie A, iar trupa pregătită de Stefano Pioli poate pierde fotoliul de lider în detrimentul rivalei Inter Milano.

Giulio Maggiore a deschis scorul în minutul 56, iar Simone Bastoni a înscris cu un șut din prima de la marginea careului și a închis tabela pe Stadio Alberto Picco. Ciprian Tătărușanu a fost rezervă în partida pierdută de echipa sa în fața nou-promovatei Spezia, care se află pe locul 14, la 9 puncte de zona roșie a clasamentului.

Liderul AC Milan, umilință „Maggiore”

De nerecunoscut a fost Milan contra nou-promovatei Spezia! În loc să profite de eșecul lui Juve, rossonerii au jucat lamentabil, fără niciun șut pe poarta gazdelor. Din august 2019, cu Udinese, nu se mai întâmplase un așa black-out. E al doilea meci în acest campionat în care trupa lui Pioli nu înscrie (foto Ibrahimovici), după 0-3 acasă cu Atalanta, și la fel inferioritatea față de adversar a șocat. 

2010/11a fost ultimul sezon în care AC Milan a cucerit titlul în Serie A

Aceasta e prima înfrângere meritată pentru că am arătat prea puțin în teren. N-am avut posesie în ritm alert, n-a funcționat nimic, cu și fără minge

Stefano Pioli, manager AC Milan

Spezia - Milan 2-0 FOTO Gettyimages
Spezia - Milan 2-0 FOTO Gettyimages
Spezia - Milan 2-0 FOTO Gettyimages
Spezia - Milan 2-0 FOTO Gettyimages
Spezia - Milan 2-0 FOTO Gettyimages
+4 FOTO

Spezia, campioană „onorifică” în urmă cu 87 de ani

Spezia Calcio se află pentru prima dată în istoria clubului în primul eșalon din campionatul Italiei. Totuși, „bianconeri” din La Spezia au în palmares un titlu obținut în 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial. În acel an, Federația Italiană de Fotbal a împărțit campionatul în mai multe runde regionale. Spezia, cu o echipă formată din pompierii orașului, s-a calificat la turneul final, după ce a eliminat Busseto, Parma, Suzzara, Fidentina, Carpi, Modena și Bologna.

Ultima fază a competiției a fost organizată la Milano, iar Spezia a câștigat turneul în fața celor de la Torino și Venezia. Titlul de campioană nu este recunoscut oficial, dar, în anul 2002, conducătorii din fotbalul italian le-au acordat un titlu onorific celor de la Spezia.

VIDEO. Cristiano Ronaldo a înscris o dublă împotriva celor de la Spezia

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Adrian Ursea, învins la limită de PSG în Ligue 1 » Nice, fără victorie de 12 ani pe Parc des Princes

Jurgen Klopp, resemnat după a treia înfrângere consecutivă: „S-a dus titlul! Nu mai suntem noi în teren, am dispărut după minutul 75”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează