INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

FOTO Cine este omul de afaceri din Oman care vrea să cumpere AC Milan? Fost pilot militar, cu master la Harvard și scriitor

AC Milan// IMAGO / HochZwei/Syndication
AC Milan// IMAGO / HochZwei/Syndication

Articol de - Publicat sambata, 16 aprilie 2022 15:29 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2022 16:36

Mohammed Bin Mahfoodh Al Ardhi, șeful grupului Investcorp, a făcut ofertă de peste un miliard de euro pentru a prelua clubul AC Milan de la grupul american Elliott Management.

AC Milan este de vânzare! Liderul din Serie A și-ar putea schimba proprietarul dacă se adeveresc zvonurile, publicate și în „Financial Times”, despre o ofertă foarte tentantă primită de Elliott Management, fondul american de investiții ce controlează în prezent clubul italian. 

Aceasta vine din Oman, de la Investcorp, și s-ar cifra la peste un miliard de euro. Sumă confirmată și de „Gazzetta dello Sport”, care publică astăzi detalii despre Mohammed Bin Mahfoodh Al Ardhi, omul de afaceri din spatele acestei mutări financiare spectaculoase.

Președintele clubului din Liga 1 evidențiază 4 jucători înainte de CFR Cluj - FCSB: „E cel mai bun mijlocaș din România” / „Inteligență de joc peste medie”
CFR CLUJ - FCSB
Președintele clubului din Liga 1 evidențiază 4 jucători înainte de CFR Cluj - FCSB: „E cel mai bun mijlocaș din România” / „Inteligență de joc peste medie”

Al Ardhi are experiență în domeniul bancar

Vicemareșal, pilot de avion de vânătoare și șef al aeroanuticii din Oman, Al Ardhi a fost decorat în 2000 cu „Ordinul Omanului” de către Sultan Qaboos bin Said Al-Said. A studiat la Command and Staff College din Bracknell (Anglia), apoi a obținut licența în științe militare la Royal Air Force Academy plus un master în Administrație Publică la John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard. 

Cine este omul de afaceri din Oman care vrea să cumpere AC Milan? Fost pilot militar, cu master la Harvard și scriitor
Mohammed Bin Mahfoodh Al Ardhi// Photo: investcorp.com

Este președintele Muscat Stock Exchange și al Sohar International Bank, unul din principalele institute financiare din țară, și fost nr. 1 al Oman National Bank.

Al Ardhi a urcat pe Kilimanjaro

A contribuit prin Rimal Investment Project la dezvoltarea imobiliară, a industriei petrolifere și gazului în zona Golfului Persic și la dezvoltarea tehnologică. Căsătorit și tată a cinci copii, pasionat de alpinism, a escaladat vârful Kilimanjaro. Posesor al unui blog, Al Ardhi a publicat și trei romane, Arabs Down Under, Pearls from Arabia și Arabs Unseen. 

Primul despre povestea unui ziarist arab mutat în Noua Zeelandă, al doilea cu o serie de aforisme despre Mahomed și ultimul cu biografia unor bărbați și femei de succes din lumea arabă.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

De teama retrogradării, antrenorul din Ligue 1 le-a cerut fotbaliștilor să nu mai postească în Ramadan!

Situație nemaivăzută în meciul lui Inter » Un fotbalist a fost schimbat, după ce nu a reușit să își scoată cercelul din ureche

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează