INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAȚII

Salvat de procuror? Polițiștii ar fi semnat mandatul pentru arestarea lui Ronaldo, dar ar fi fost blocați: „Nu a oferit nicio explicație”

Cristiano Ronaldo joacă acum pentru Manchester United // foto: Guliver/getyimages
Cristiano Ronaldo joacă acum pentru Manchester United // foto: Guliver/getyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 februarie 2022 14:59 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 16:02

Leslie Mark Stovall, avocata lui Kathryn Mayorga, femeia care l-a acuzat pe Cristiano Ronaldo de viol în 2009, a susținut că un procuror districtual a primit mandatul de arestare a celebrului fotbalist, semnat de polițiștii din Las Vegas, dar a refuzat să judece cazul, fără a oferi explicații.

Polițiștii care au investigat acuzațiile de viol aduse de Kathryn Mayorga lui Cristiano Ronaldo în 2009, pentru o presupusă agresiune sexuală petrecută într-o cameră de hotel, au considerat că dispun de suficiente dovezi pentru arestarea fotbalistului portughez, dar s-ar fi lovit de o piedică grea.

Cel puțin așa susține Leslie Mark Stovall, avocata lui Kathryn Mayorga. Transcrierea cu declarațiile acesteia, oferite în instanță pe 21 septembrie 2021, a ajuns în posesia cotidianului britanic The Sun, care le-a făcut publice.

Noi probleme la Manchester United » Cristiano Ronaldo și Harry Maguire, duel pentru banderolă
MANCHESTER UNITED
Noi probleme la Manchester United » Cristiano Ronaldo și Harry Maguire, duel pentru banderolă

Avocata femeii care l-a acuzat pe Cristiano Ronaldo de viol susține că procurorul nu a ținut cont de mandatul de arestare 

Avocata susține că Steve Wolfson, procuror districtual din comitatul Clark „a refuzat să să-l pună sub acuzare (n.r. - pe Cristiano Ronaldo) după ce mandatul de arestare a fost depus la biroul procurorului districtual”.

Nu spune de ce a decis să refuze - orice argument reprezintă pură speculație. Se încadra în prescripția răspunderii penale. Poliția a considerat că are motivul să-l pună sub acuzare pentru agresiune sexuală, iar procuratura a decis să nu facă acest lucru”, a susținut reprezentanta legală a lui Kathryn Mayorga.

Potrivit The Sun, Steve Wolfson este principalul procuror din Las Vegas.

Cristiano Ronaldo i-a plătit femeii 375.000 de dolari

În iunie 2009, Kathryn Mayorga a chemat poliția din Las Vegas pentru a reclama presupusul viol, dar n-a dezvăluit și identitatea celui acuzat, astfel încât cazul a fost imediat închis.

Un an mai târziu, a existat o înțelegere, Ronaldo plătindu-i 375.000 $ pentru a-i cumpăra tăcerea și a renunța la orice proces. Avocații au redeschis însă cazul în august 2018, considerând că acel contract e nul pentru că clienta lor ar fi fost supusă presiunilor (fără dovezi, spune judecătorul) ca să accepte.

Cristiano Ronaldo a negat mereu acuzațiile de viol ale femeii, susținând că raportul a fost „total consimțit”, iar în 2019 procurorul Steve Wolfson anunțase că ceea ce a declarat Mayorga „nu poate fi probat dincolo de orice dubiu rațional”. Astfel, nu a continuat urmărirea penală.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Lăudat de spanioli, criticat de italieni, Istvan Kovacs a fost la înălțime în Napoli - Barcelona

Nu și-a putut lua ochii de la ea! Noul atacant al Fiorentinei, vrăjit de ofițerul de presă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
titiduru22
titiduru22  •  19 Februarie 2022, 23:09
Postat de klauz pe 18 Februarie 2022, 16:57

Parca era roman procurorul ala... Nu a vrut sa fie deranjat, de ce sa mai si munceasca? Salariul vine oricum, de ce complicatii?

Procurorii in general nu dau drumul unor dosare "moarte" care n-au nici o sansa sa fie castigate in instanta.

titiduru22
titiduru22  •  19 Februarie 2022, 23:05

Nici macar in America nu poti condamna pe cineva numai pe principiul "she said / he said " , e mult prea putin !

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  19 Februarie 2022, 08:59

Te crucesti cand vezi astfel de comentarii. SUA si UK sunt tarile in care ai cele mai multe "gold digger" si cele mai multe acuzatii de viol false. Ce probe au avut defapt politistii? Cateva poze din club si din hotel cu Cr7 impreuna cu paiata asta. Pentru a avea circumstantele unui viol, ai nevoie de semne de agresiune, daune produse corpului..etc. procurorul respectiv a evitat un incident international in lipsa probelor. Nu mai publicati prostii!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează