INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Adriano, fostul coleg al lui Mutu de la Parma, vrea să revină în fotbal în 2018 » "O fac pentru mine, să văd dacă îmi pot depăşi limitele!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 19:05

Adriano Leite Ribeiro, fostul atacant de la Inter Milano, Fiorentina, Parma şi AS Roma a dezvăluit într-un interviu că îşi doreşte să revină în fotbal odată cu începerea noului an, deşi nu mai este legitimat la un club de aproape un an şi jumătate.

"Împăratul", aşa cum era poreclit, era văzut drept unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti pe vremea când evolua în Serie A. Totuşi, după decesul tatălui său, în 2004, cariera lui Adriano a mers pe o pantă descedentă, acesta neputând să treacă peste şoc şi ducând o viaţă extrasportivă din ce în ce mai nesănătoasă.

Acum, la 35 de ani, fostul internaţional brazilian spune că îşi doreşte să revină în fotbal şi va începe să se antrenze individual: "Chiar dacă nu am mai jucat, m-am menţinut în formă. Vreau să revin la antrenamente, chiar şi fără a avea o echipă. Vreau să o fac pentru mine, să demonstrez că îmi pot depăşi limitele. E singurul mod prin care îmi pot da seama dacă mai pot juca sau nu", a declarat atacantul, potrivit Marca.

Adriano a rememorat şi evenimentele petrecute după decesul tatălui său şi poveseşte că a trecut prin câteva luni cumplite: "După moartea tatălui meu, am rămas blocat într-un soi de depresie. Nu am putut să îmi revin, trei sau patru luni am fost distrus. Am trecut prin şedinţe psihologice, toţi cei de la Inter erau în jurul meu şi încercau să mă ajute, dar a fost prea mult pentru mine ca să pot depăşi situaţia.

Am decis să mă întorc în Brazilia, iar în 2006 am revenit în ţară. Jose Mourinho m-a vrut înapoi la Inter, dar nu mai era la fel. Nu mai eram la fel de puternic ca în trecut. Nu mai aveam puterea mentală să joc în străinătate şi îmi era dor de Brazilia. Foarte mult. Datorită familiei am reuşit să nu cad într-o extremă".

75 de goluriîn 180 de partide a marcat Adriano la Inter

9 trofeeşi-a trecut în palmares la milanezi: patru Scudetto, trei Supercupe ale Italiei şi două Cupe

Adriano a ajuns în Europa la doar 19 ani, Inter plătind 7 milioane de euro celor de la Flamengo pentru aducerea lui, în 2001. După un scurt împrumut la Fiorentina, brazilianul a fost vândut la Parma, unde l-a avut coleg pentru o stagiune şi pe Adrian Mutu. Acolo, acesta a reuşit 25 de goluri într-un sezon şi jumătate.

În 2004, nerazzurrii l-au adus înapoi pentru 15 milioane de euro, rămând la gruparea de pe "Giuseppe Meazza" până în 2008. A urmat împrumutul la Sao Paulo şi transferul definitiv la Flamengo, în 2009. Ultima sa aventură fotbalistică a avut loc în 2016, când a fost legitimat pentru o scurtă perioadă la Miami United, în Statele Unite.

surse: marca.com, football-italia.net

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close