INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Ajax se dezmembrează! Un nou exod la campioana din Țările de Jos, după plecările din 2019 și 2020

Ajax se dezmembrează iar în această vară după plecarea lui Ten Hag, foto: Imago
Ajax se dezmembrează iar în această vară după plecarea lui Ten Hag, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 16:28 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 16:42

Ajax se dezmembrează iar în această vară după plecarea lui Ten Hag. Gravenberch și Mazraoui sunt transferați, Haller și Antony au bagajele făcute pentru Dortmund și Manchester United

Ajax trăiește o altă vară fierbinte, în arșița unui mercato care îi scoate la vitrină principalele vedete. Plecarea antrenorului Erik ten Hag, numit manager la Man. United, va provoca o mișcare masivă de trupe la Amsterdam. 

Trupa „lăncierilor" începe să se dezmembreze, urmând încă un presezon de vânzări pe bandă rulantă, după 2019 și 2020, când s-a produs un exod către străinătate. Campioana din Țările de Jos i-a pierdut deja pe Gravenberch și Mazraoui, ambii cu destinația Bayern, primul pentru 18,5 milioane de euro plus bonusuri de performanță, celălalt la parametru zero. 

Astfel că noul tehnician Alfred Schreuder nu va mai putea conta pe talentatul mijlocaș și pe fundașul dreapta din ultimele cinci sezoane.

Ten Hag, fostul antrenor al lui Ajax: „Fără plecări? Știu că e o utopie"

„Mi-aș dori ca jucătorii să nu se transfere, însă știu că e o utopie", mărturisea Ten Hag în martie 2019 după victoria cu 4-1 de la Madrid cu Real. Dar De Jong, De Ligt, Van de Beek, Dolberg, Ziyech, Dest și Promes s-au răspândit repede prin Europa, la Barcelona, Juventus, Chelsea, Man. United, Nice și Spartak Moscova, aducând încasări de sute de milioane.

Acum se pregătește noul val de plecări, cu Haller și Antony având deja bagajele făcute. Atacantul ivorian este în proporție de 99% transferat la Dortmund, 31 de milioane plus alte 4 milioane bonusuri, înlocuindu-l pe golgheterul Haaland, în timp ce extrema braziliană se găsește în negocieri foarte avansate cu Man. United, unde își va reîntâlni profesorul. 47 de milioane ar încasa "lăncierii" pentru el! 

Onana, Labyad și Danilo Pereira sunt istorie pentru Ajax, următorii la export ar putea fi Tagliafico și Timber. Desfășurătorul rămâne deschis.

Cine vine în loc? Bergwijn (Tottenham), Brobbey (RB Leipzig) și Wijndal (AZ Alkmaar)

„Ceea ce trebuie să facem, și am mai făcut-o în trecut, e să dovedim că ne putem reface mereu", explica managerul general Edwin Van Der Sar. Porivit De telegraaf, s-a alcătuit și o listă de cumpărături: ținte primordiale ar fi Bergwijn (Tottenham), Brobbey (RB Leipzig) și Wijndal (AZ Alkmaar).

Citește și:

Bayern continuă presiunea împotriva lui Robert Lewandowski: „Nu-mi pasă de oferta Barcelonei!"

Prima echipă care-l vrea pe Răzvan Marin: traiectorie descendentă pentru fotbalistul român

Real Madrid a intrat în cursa pentru noul star din Ligue 1 » Luptă cu Newcastle pentru transfer

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
alexiosas
alexiosas  •  23 Iunie 2022, 16:47
Postat de paolo19 pe 23 Iunie 2022, 08:21

Dacă se dezmembrează FCSB, pe cine mai înjurați, ca asta faceți de dimineață pana seara.

crede-ma ca gasim noi altceva,dar voi,fecesebeii,ce o sa mai faceti fara scopul vietii voastre? cine o sa va mai ***? cine o sa va mai *** *** cand vine caldura?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo19
paolo19  •  23 Iunie 2022, 08:21
Postat de alexiosas pe 22 Iunie 2022, 17:36

pfffff....bine ca nu se desmembreaza fecesebe.......90% din voi,gesepistilor,deveneati someri

Dacă se dezmembrează FCSB, pe cine mai înjurați, ca asta faceți de dimineață pana seara.

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  22 Iunie 2022, 20:56

Mare pacat, Ajax este cu mult peste locurile unde se duc, lacomia asta le-a corupt mintea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează