INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mărturii sfâșietoare, la 35 de ani de la Cernobîl: „Toți prietenii din Kiev au murit! I-au ucis alcoolul, drogurile și problemele cu armele"

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2021 15:47 / Actualizat luni, 03 mai 2021 17:00

Andrei Șevcenko (44 de ani) face dezvăluiri cutremurătoare în biografia „Viața mea, fotbalul meu", amintindu-și de copilărie și de catastrofa nucleară de la Cernobîl, de pe 26 aprilie 1986. 

Fragmente din cartea avându-l ca subiect pe fostul atacant ucrainean sunt publicate în Italia de Corriere della Sera.

„Aveam zece ani și mă distram nebunește jucând fotbal în stradă. Eram la academia lui Dinamo Kiev când a explodat reactorul 4. Mi-amintesc cu groază cum au venit autocarele din URSS și au luat copiii între 5 și 15 ani. Am ajuns la 1.500 km de casă, parcă trăiam într-un film.

Din păcate, toți prietenii mei au murit, și nu din cauza radiațiilor, i-au omorât alcoolul, drogurile și problemele cu armele. N-au avut norocul meu cu fotbalul. Rupți de familiile lor, nu au știu în ce să creadă și s-au pierdut”, a povestit actualul selecționer al naționalei Ucrainei și fost câștigător al „Balonului de Aur" în 2004, în perioada în care evolua la AC Milan.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Este oficial: Real Madrid a pierdut un titular înainte de returul cu Chelsea

Ovidiu Hațegan merge să arbitreze în străinătate » Va fi la centru într-un meci cu implicații pentru lupta la titlu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
babardolescu
babardolescu  •  04 Mai 2021, 08:58
Postat de andyschleck pe 03 Mai 2021, 19:14

Deci ati tradus o fraza din interviul lui Shevcenko si ati facut o stire .... foarte limitat jurnalismul din ziua de azi .. macar daca postati tot interviul insa era prea mult de tradus si cineva la gsp e platit pe articol nu pe calitate / continut .... A ajuns jurnalismul din ziua de azi de tot rasul .

Jurnaliștii gsp , la examenul final au avut de completat niște integrame. Ce te așteptai de la niște absolvenți de Spiru-H?

101691431963926
Taylor Cruz  •  04 Mai 2021, 00:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gardenparty
gardenparty  •  03 Mai 2021, 21:17

Ana are mere

Vezi toate comentariile (6)
Comentează