INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - UCRAINA 7-1

Andriy Shevchenko, după cel mai dur eșec din istoria naționalei Ucrainei: „Aproape că am chemat echipa de tineret”

Franța a învins Ucraina cu 7-1 // foto: Reuters
Franța a învins Ucraina cu 7-1 // foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2020 10:34 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 11:49

Decimați de accidentări și coronavirus, ucrainenii au suferit cea mai severă înfrângere din istorie, 1-7 în amicalul cu Franța. „Nici nu mai știam pe cine putem convoca”, s-a plâns selecționerul Andriy Shevchenko (44 de ani). 

Patru titulari debutanți

„Nici nu mai știam ce fotbaliști avem, pe cine putem convoca și pe cine nu. Aproape că am chemat echipa de tineret”, s-a plâns Andriy Shevchenko. Selecționerul a fost obligat să promoveze cinci debutanți (patru titulari, Bușcian, Zabarnîi, Konoplia, Zubkov, și o rezervă care a intrat după pauză, Ceberko). 

Și, pentru că nu mai avea goalkeeper pe bancă, l-a trecut pe foaia meciului pe faimosul Șovkovski (92 de selecții), 45 de ani și retras în 2016, acum antrenorul portarilor la națională. Dacă Bușcian (Dinamo Kiev) s-ar fi accidentat, ar fi intrat el.

Șase jucători de la Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a avut șase jucători folosiți în acest test: Bușcian, Zabarnîi, Mikolenko, Șaparenko (la start), Țigankov și Șepelev (în repriza secundă). Zabarnîi a devenit, la 18 ani și 36 de zile, cel mai tânăr internațional ucrainean din ultimii 28 de ani, depășit doar de Serghei Rebrov (18 ani și 24 de zile, în iunie 1992), actualul tehnician al lui Ferencvaros. 

Giroud poate bate recordul lui Henry!

Rezervă la Chelsea, Olivier Giroud continuă să înscrie la naționala Franței. Cu o „dublă” miercuri, atacantul în vârstă de 34 de ani a ajuns la 42 de goluri în cel de-al 100-lea meci pentru „cocoșii galici”. 

L-a întrecut pe Michel Platini (41) și, dacă mai punctează de zece ori, va bate recordul lui Thierry Henry (51). La cât de des e folosit de selecționerul Deschamps și având în față suficiente întâlniri (inclusiv la Euro, vara viitoare), poate fi golgeter all-time.

Alte performanțe la albaștri în această partidă:

  • Eduardo Camavinga, 17 ani și 11 luni, este cel mai tânăr marcator din ultimii 106 ani!
  • Antoine Griezmann a înscris și l-a depășit pe Zinedine Zidane. Cu 32 de goluri, e pe locul 5 în topul celor mai prolifici francezi.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Portugalia și Spania, amical de lux la Lisabona! Austria, victorie înaintea înfruntării cu România

Mohamed Salah, gest fantastic într-o benzinărie din Liverpool » A sărit să apere un om al străzii: „M-am frecat bine la ochi, nu-mi venea să cred”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează