INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRU

Cine e arbitrul român delegat la meciul lui Real Madrid din LaLiga

Sergiu Claudiu Mureșan / Sursă foto: Twitter@ La Liga Smart Bank
Sergiu Claudiu Mureșan / Sursă foto: Twitter@ La Liga Smart Bank

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 19:31 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 20:38

Sergiu Claudiu Mureșan, un arbitru cu origini românești care-și derulează activitatea în Spania, a fost al patrulea oficial la duelul din LaLiga dintre Betis și Real Madrid (1-1). De meserie avocat specializat în drept fiscal, acesta are 32 de ani, iar sâmbătă a văzut de pe margine pasul greșit al madrilenilor din campionat.

Arbitrul maramureșean născut la Baia Mare, pe 18 mai 1991, a fost rezerva experimentatului Cesar Soto Grado în partida de pe Estadio „Benito Villamarín”, încheiată cu o remiză. 

Incredibil! Eșecul suferit în urmă cu un an blochează drumul României spre Jocurile Olimpice
CM feminin
Incredibil! Eșecul suferit în urmă cu un an blochează drumul României spre Jocurile Olimpice

Sergiu Mureșan a fost al patrulea oficial la Betis - Real Madrid

În primăvara acestui an, site-ul 8directo.com scria despre Sergiu Mureșan că s-a școlit într-o divizie de arbitraj din Elche, în provincia Alicante, dar și că profesia sa este de avocat specializat în drept fiscal.

Conform profilului său de pe site-urile de specialitate din Spania, Mureșan deține acum dublă cetățenie, spaniolă și română.

Cine e arbitrul român delegat la meciul lui Real Madrid din LaLiga
Sergiu Claudiu Mureșan / Sursă foto: Diario Cordoba

Chiar dacă a figurat pe foaie ca al patrulea oficial, ipostaza de la Betis - Real Madrid a însemnat cea mai importantă apariție a sa în acest sezon, în care ultima oară fusese la centru într-un meci din turul I al Copa del Rey, CE Andratx - SD Tarazona 3-2, pe 1 noiembrie. 

Spania l-a adoptat. Sergiu Mureșan arbitrează în ligile inferioare din Spania

În rest, a arbitrat pe durata actualei ediții cinci partide din Primera Federación, al treilea eșalon din fotbalul iberic, unde-și desfășoară în mod obișnuit activitatea. A oficiat și o partidă a celor de la Real Madrid Castilla, „satelitul” Los Blancos. 

Sergiu Mureșan contabilizează 53 de meciuri conduse în ligile inferioare din Spania, printre care și două de Copa del Rey. A acordat în total 258 de „galbene”, șapte „roșii” și 11 lovituri de la punctul cu var.

Mureșan are o traiectorie similară cu cea a lui Bogdan Nicolae Sfira, a cărui poveste a fost relatată de GSP.ro în octombrie 2022. Stabilit de mult timp în Italia, Sfira arbitrează meciuri în Peninsulă, în ligile inferioare, amicale sau la feminin.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Umilință incredibilă suferită de Bayern Munchen! Campioana Germaniei a fost demolată în Bundesliga

Betis - Real Madrid 1-1 » Echipa lui Carlo Ancelotti a reușit doar o remiză pe terenul lui Betis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Decembrie 2023, 09:11

...este un erou ...

francescoli1974
francescoli1974  •  09 Decembrie 2023, 22:18

Real nu s-a "împiedicat " ,pe Benito Villamarin,terenul celor de la Betis se câștigă foarte greu mai ales echipele mari care sunt luate foarte în serios,atmosfera este "muy caliente " ,fanii sunt pătimași, eu spun din ce vad la TV, nu am fost niciodată în Spania;Betis are un imn foarte frumos, este o echipă bună iar un punct este acceptabil,Real e în frunte.Cu o linie de clasament 12-3-1 ,locul 1 în La Liga si în Champions,să tot fi" impiedicat"asa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează