INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CUPA AFRICII 2022

Scene tulburătoare în Preliminariile Cupei Africii » Arbitrul n-a vrut să oprească meciul, dar a leșinat pe teren!

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 10:48 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 12:21

Ghanezul Charles Bulu, ”centralul” meciului Coasta de Fildeș - Etiopia (3-1), a fost luat cu salvarea de la stadion. Și-a revenit la spital.

Era minutul 80 la Abidjan. Coasta de Fildeș conducea cu 3-1 Etiopia, în ultima etapă a preliminariilor Cupei Africii 2022. Arbitrului ghanez Charles Bulu i s-a făcut rău, de-abia se mai ținea pe picioare, dar nu voia să întrerupă meciul. În cele din urmă, a fost convins de jucători să se oprească.

S-a întins pe gazon și a leșinat. Doctorii ambelor echipe i-au dat primul ajutor. De la stadion, Bulu a fost transportat direct la spital, unde și-a revenit, susține presa locală.

Al 4-lea oficial nu putea arbitra. A condus unul dintre tușieri

Pe teren, toți voiau să reia partida, dar nu s-a putut imediat. Al 4-lea oficial era tot ivorian, era imposibil ca el să încheie jocul. 

În cele din urmă, după o scurtă ședință la stadion, ambele federații au fost de acord ca unul dintre tușieri, kenyanul Gilbert Cheruiyot, să fluiere ultimele zece minute, ceea ce s-a și întâmplat.

La final, ambele echipe au sărbătorit. Și ivorienii, și etiopienii s-au calificat la Cupa Africii.

Capcană în Sierra Leone?

Scandal în preliminariile Cupei Africii. Jucătorii din Benin, care pierduseră pe 27 martie, acasă, 0-1 cu Nigeria, aveau meci în Sierra Leone, decisiv pentru calificarea la turneul final. Beninezii aveau 3 puncte avans și 1-0 în meci direct în tur, fiind favoriți. Numai că, la Freetown, au simțit că li s-a întins o capcană. Au sosit în capitala din Sierra Leone luni, când li s-au făcut și testele pentru coronavirus. Marți, chiar înainte să coboare din autocar, la stadion, oaspeții au fost anunțați că 5 fotbaliști sunt infectați. 

Beninezii au fost uluiți: erau nu doar 5 titulari, ci cei mai buni. Printre ei, portarul Allagbé, colegul lui Alex Dobre la Dijon. Alarma a crescut când au văzut că medicii care veniseră cu ambulanțele nu aveau rezultate oficiale, numele celor "bolnavi" fiind trecute cu pixul pe o foaie de hârtie. Au refuzat să mai joace și s-au întors la hotel, așteptând o decizie a confederației africane.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Salah: „Liverpool a pierdut cel mai mult fără public" + ce campionat îl tentează

Focar în echipa Poloniei: încă doi jucători pozitivi înainte de partida cu Anglia. Lewa, out o lună!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează