INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Arsenal face curățenie și scoate aproape o întreagă echipă la vânzare: vrea să obțină 117 milioane de euro!

Arsenal Londra își scoată o parte din jucători la vânzare // Foto: Imago
Arsenal Londra își scoată o parte din jucători la vânzare // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 09:26 / Actualizat vineri, 25 august 2023 09:54

„Tunarii” vor să se despartă în perioada următoare de 9 jucători care nu mai intră în planurile managerului Mikel Arteta. Din transferurile lor speră să obțină undeva în jurul a 117 milioane de euro.

Arsenal s-a întărit în această vară cu Declan Rice, Kai Havertz și Jurrien Timber, achiziții ce au costat-o 234,9 miloane de euro. Sumă din care speră să recupereze acum o parte, prin accelerarea vânzărilor.

Beșiktaș dă o lovitură de imagine: transferă un fost jucător al lui Arsenal și Liverpool
TURCIA
Beșiktaș dă o lovitură de imagine: transferă un fost jucător al lui Arsenal și Liverpool

46 de milioane de euro pentru Folarin Balogun

Arsenal a cedat deja cinci jucători, în frunte cu fostul căpitan Granit Xhaka, i-au intrat în cont 34,1 milioane, însă și-a propus să se despartă de încă nouă! Aproape o întreagă echipă, de care managerul Mikel Arteta nu mai are nevoie.

Pe listă se află atacantul Folarin Balogun, 22 de ani, pentru care „tunarii” sunt foarte aproape de un acord cu Monaco, în schimbul a 46 de milioane de euro. Gabriel Magalhaes este și el un potențial candidat la vânzare - susține tabloidul Daily Mail. Titular sezonul trecut, brazilianul a ajuns rezervă acum.

Gabriel Magalhaes este pe lista lui Real Madrid

De el s-au interesat mai multe cluburi din Arabia Saudită, dar e și pe lista Realului, care-i caută înlocuitor accidentatului Militao. Pentru internaționalul scoțian Kieran Tierney sunt de asemenea mai multe piste în discuție: Newcastle, Aston Villa, Celtic și Real Sociedad. Dar potrivit Daily Mail, cel mai probabil este un împrumut în Spania.

Alți candidați sunt Takehiro Tomiyasu, Albert Sambi Lokonga, aflat pe lista lui Brighton, Rob Holding, dorit de Beșiktaș, Nuno Tavares și Cedric Soares, de care s-au interesat în această vară Benfica, Porto și Sporting.

Pepe i-a costat 80 de milioane de euro în 2019

Vedeta „echipei” este însă Nicolas Pepe. Arsenal a dat pe el 80 de milioane de euro în 2019, când l-a adus de la Lille. Însă atacantul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor: 27 de goluri și 21 assist-uri în 112 meciuri.

Sezonul trecut a fost împrumutat lui Nice, iar acum a intrat în ultimul an de contract. Posibile destinații: Beșiktaș sau Arabia Saudită.

Arsenal speră să câștige în jurul a 100 de milioane de lire sterline (116 milioane de euro) de pe urma acestor plecări în masă, bani pe care clubul vrea să-i reinvestească în achiziții. Prioritatea: un înlocuitor pentru Timber, accidentat. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

PAOK câștigă, dar Răzvan Lucescu e îngrijorat și nemulțumit: „Nu am realizat nimic. Avem doar un mic avantaj”

Genoa vrea să scape de George Pușcaș » Atacantul român ar putea fi vândut în Serie B

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
giuliano.junc
giuliano.junc  •  25 August 2023, 12:19

Gabriel a fost declarat netransferabil. Tierney a fost împrunutat la Real Sociedad. În condițiile în care Timber s-a accidentat grav și posibil să rateze tot sezonul, plecarea lui Tomiyasu iese din discuție.

dinamo100
dinamo100  •  25 August 2023, 11:01

Ce sume ametitoare! Dai 80 mil pe Pepe, ca sa...te alegi cu foarte putin si sa-l dai aproape pe nimic. Se pare ca bugetul clubului depinde in mica masura de vanzarile de jucatori, grosul vine din publicitate, drepturi TV, vanzari bilete si materiale sportive. E o industrie colosala!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează