INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIA A

Atac rasist la Vlahovic! Atacantul sârb le-a răspuns fanilor Atalantei, iar acum e suspendat

Dusan Vlahovic contra celor de la Atalanta, foto: Imago
Dusan Vlahovic contra celor de la Atalanta, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2023 18:18 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 18:19

Dușan Vlahovic (23 de ani) a fost făcut „țigan” de un grup de ultrași ai Atalantei. Arbitrul a întrerupt meciul un minut,. iar în prelungiri atacantul sârb al lui Juventus a marcat (2-0) și le-a făcut semn să tacă, fiind avertizat. 

Un nou episod rasist s-a întâmplat în Serie A în primul meci al duminicii, în etapa a 34-a. La Bergamo, la derbyul pentru un loc în Champions League pentru sezonul viitor, Atalanta - Juventus 0-2, un jucător al oaspeților a fost victima unui atac rasist. 

În minutul 90, Dusan Vlahovic a fost făcut „țigan" de un grup de ultrași nerazzurri, din peluza spre care ataca echipa lui Allegri. Moment în care arbitrul Daniele Doveri a intervenit, conform regulamentului, și a întrerupt meciul timp de un minut.

Ianis Hagi, titular după aproape 3 luni în tricoul lui Rangers » Vicecampioana Scoției a câștigat, dar marea rivală a cucerit din nou titlul
SCOȚIA
Ianis Hagi, titular după aproape 3 luni în tricoul lui Rangers » Vicecampioana Scoției a câștigat, dar marea rivală a cucerit din nou titlul

„Galben" pentru Vlahovic, victima insultelor

Centralul a aplicat protocolul UEFA și a cerut speakerului stadionului să le ceară tifosilor gazdelor să renunțe la insultele de orice fel, altfel va trimite cele două formații la vestiare. Și după un minut, jocul s-a reluat, iar atacant sârb al bianconerilor a marcat pentru 2-0. După care s-a dus să sărbătorească în fața peluzei cu degetul la gură, provocându-i mai rău pe fanii Atalanetei, care, în loc să tacă, au început din nou să-l insulte.

Vlahovic a mers apoi la banca de rezerve a torinezilor să se bucure și a agitat nervos din brațe în sus, parcă solicitând și mai multe insulte și arbitrul i-a acordat cartonașul galben, tot conform regulamentului. La fel cum pățise belgianul Romelu Lukaku la meciul cu Juventus din Cupa Italiei.

Atacantul lui Juventus e suspendat pentru etapa viitoare

Gestul cu degetul la gură este făcut în mod obișnuit de atacantul juventin, nu doar la echipa de club, dar și la naționala Serbiei, după ce dă gol. Numai că în respectivul context s-a interpretat ca provocare, care i-a aprins mai tare pe ultrașii Atalantei de pe Gewiss Stadium. Sârbul era la limita suspendării și avertismentul îl va face spectator etapa viitoare. Pe rețelele sociale au apărut cereri de grațiere a victimei, așa cum au stat până la urmă lucrurile cu Lukaku, pentru care a intervenit președintele Federcalcio.

Acum, inspectorii federali aflați la meci au notat incidentul și pe baza raportului de joc al arbitrului vor lua măsurile de cuviință. Vlahovic a mai fost insultat la fel la meciul cu Fiorentina din Cupă și la altul cu Inter din campionat, în noiembrie.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Confict izbucnit pe tunel la Real Madrid - Osasuna » Vinicius, acuzat frontal: „Are inima neagră!”

Fabulos: Carlo Ancelotti a cucerit al zecelea trofeu la Real Madrid! Ce spune despre viitorul lui

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  08 Mai 2023, 07:48

Rade ciob de oala sparta.

Valar
Valar  •  07 Mai 2023, 23:47

Vlahovic=vlah..asta e roman din tata in fiu dar sunt victimă deznaționalizării asa-zisilor "frați" sârbi care nu sunt prieteni noștri nici azi nici ieri

opinez
opinez  •  07 Mai 2023, 19:42

Italia bastion de frunte al rasismului. Iar Bergamo e capitala. Pentru cunoscatori…

Vezi toate comentariile (3)
Comentează