Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 12:32

Fapte reprobabile la partida disputată duminică, între Atletico Madrid şi Sevilla, scor 0-0. O parte a fanilor lui Atletico a batjocorit amintirea fostului fotbalist al formaţiei andaluze, Antonio Puerta, decedat în urmă cu 4 ani, după ce i s-a făcut rău la un meci contra lui Getafe.

"Ea, ea, ea, Puerta se marea" ("Ea, ea, ea, Puerta ameţeşte") cu trimitere la tragedia care a avut loc în august 2007, cînd Antonio s-a prăbuşit pe teren şi a decedat, mai tîrziu, la spital.

Conform As.com, clubul roş-alb a cerut scuze familiei lui Puerta,  Sevillei şi fotbalului, în general, prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina oficială a clubului.

"Atletico Madrid regretă profund scandările la adresa lui Antonio Puerta, pe durata partidei de duminică, 2 octombrie, pe stadionul Vicente Calderon. Clubul nostru îşi exprimă profunda repulsie faţă de acele scandări şi cere scuze familiei fotbalistului decedat, Sevillei şi fotbalului, în general. Noi susţinem respectul în fotbal şi sperăm că nu se vor mai repeta astfel de întîmplări pe stadionul nostru sau pe alt stadion pe care evoluăm", se arată în comunicat.

În România, o parte a suporterilor Stelei a scandat la un meci direct cu Dinamo trivialităţi la adresa lui Cătălin Hîldan, după decesul fostului fotbalist al "roş-albilor".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”