INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Aubumerang! » Gabonezul îndepărtat de Arsenal s-a întors în top!

Pierre-Emerick Aubameyang // Foto: Imago
Pierre-Emerick Aubameyang // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2022 15:32 / Actualizat luni, 21 martie 2022 16:04

Pierre-Emerick Aubameyang (32 de ani) a fost solistul din El Clasico, cu o „dublă” și un assist, egalând recordul lui Di Stefano ca debutant în derby. Xavi i-a predat o lecție de fotbal lui Ancelotti.

Barcelona a reamintit de vremurile de glorie ale lui Leo Messi, demolând-o pe Real chiar în „Bernabeu”. A fost a cincea victorie consecutivă pe terenul unui Madrid lider (4-0), care a arătat duminică seară cel mai rău de când s-a întors Ancelotti. 

Chiar antrenorul blanco e vinovatul (recunoscut) pentru o umilință istorică, în fața unei încântătoare trupe a lui Xavi, invitată să se distreze cu comica apărare complet amețită de italianul de pe bancă.

Aubameyang, atacantul de anime

Solist în El Clasico, în absența accidentatului Benzema, a fost surprinzătorul Aubameyang. Cu gabonezul poate începe reconstrucția blaugrana, gândită de fostul regizor din teren. 

Unul dintre cele trei transferuri ofensive din ianuarie s-a integrat fulgerător și înscrie la foc automat. Este vârful de care aveau nevoie catalanii și cel aruncat de Arsenal, după ce i-au luat banderola de căpitan și l-au suspendat. „Un salut de la jucătorul terminat” a fost mesajul de pe Twitter prin care explică celebrarea golurilor, gest copiat din „Dragon Ball Z”.

7goluri în primele 7 partide din LaLiga are Aubameyang. Atacantul Barcelonei a egalat recordul lui Di Stefano (1953), împărțit cu alți șapte jucători, ultimul fiind André Silva (2018)

Ironii pentru Arteta

Săgeata era îndreptată către „tunarii” care l-au lăsat să plece liber. „De când a ajuns la Barca, Aubameyang e o mașină letală de marcat. Cu fiecare reușită magică, el face să pară și mai absurdă decizia lui Arteta de a expulza un minunat atacant de clasă mondială. Nu poți fi decât incredul și furios!”, a comentat Piers Morgan, reputat ziarist și un fan Arsenal. 

Auba, 32 de ani, a semnat o „dublă” și un assist pentru Ferran Torres și a mai ratat alte ocazii până să-i cedeze locul lui Depay. Are 9 goluri în 11 meciuri din campionat și Europa League! 

4goluri este diferența cu care Xavi a câștigat El Clasico pe Bernabéu din postura de jucător (6-2 în 2009) și de antrenor al Barcelonei (4-0 în 2022). Unicul cu această performanță

Citește și alte știri despre El Clasico:

Ziarele importante din Madrid nu s-au ferit de cuvinte mari după recitalul Barcelonei pe „Bernabeu”: „Evoluție stratosferică!” / „Un «scandal»”

Cifrele care arată dezastrul de pe „Bernabeu” » Gavi a reușit în 19 minute ceea ce jucătorii Realului nu au putut face tot meciul

A chinuit-o pe Barcelona în ultimii ani, acum se înclină în fața ei: „Chapeau! O plăcere să vă privesc”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează