INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFLICT

Bale atacă jurnaliștii din Spania: „Oamenii își iau viața din cauza acestei atitudini”

Gareth Bale
Gareth Bale

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 19:39 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 19:51

Gareth Bale, 32 de ani, a reușit o „dublă” pentru Țara Galilor în victoria, scor 2-1, din semifinala barajului pentru Campionatul Mondial împotriva Austriei. Atacat de presa din Spania, Bale răspunde amplu pe rețelele de socializare: „Sportivii sunt rupți în bucăți când greșesc”.

Imediat după ce Bale a deschis scorul aseară dintr-o lovitură liberă executată impecabil, Marca a distribuit pe Facebook un editorial dur publicat ieri de cotidianul spaniol - „Parazitul galez”.

„Nu trebuie să transmit un mesaj, e o pierdere de timp, este dezgustător, ar trebui să le fie rușine de ei înșiși”, a declarat Bale, potrivit Daily Mail, despre ziariștii spanioli care l-au apostrofat.

România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!
ROMÂNIA - GRECIA 0-1
România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!

Gareth Bale: „Cine îi trage la răspundere pe acești jurnaliști?”

Câteva ore mai târziu, Bale a postat un mesaj-manifest pe rețelele de socializare, în care taxează modul în care presa își face treaba, amintind de publicația Marca. 

Într-o perioadă în care oamenii își iau viața din cauza insensibilității din media, vreau să știu cine îi trage la răspundere pe acești jurnaliști și pe agențiile de presă care le permit să scrie articole calomnioase și speculative?

Chiar dacă m-am călit, asta nu înseamnă că articolele de genul acesta nu provoacă prejudicii personale, profesionale și dezgust celor care sunt în centrul acestor articole răuvoitoare. Am fost martor la costul pe care mass-media îl poate avea asupra sănătății fizice și psihice a oamenilor.

Mass-media se așteaptă la performanțe supraomenești de la sportivii profesioniști și vor fi primii care vor sărbători cu ei când vor performa, dar, în loc să empatizeze cu ei când greșesc, sportivii sunt rupți în bucăți, presa încurajând astfel furia și dezamăgirea fanilor”, a scris Bale.

5 meciuriși un gol este bilanțul lui Gareth Bale pentru Real Madrid în actualul sezon

5 goluriși 3 pase de gol are Bale în 6 meciuri pentru Țara Galilor, în calificări

Bale, one-man-show la Țara Galilor

În minutul 26, Bale a semnat un golazo cu Austria! A executat splendid o lovitură liberă din preajma careului mare - lateral dreapta, poziție perfectă pentru stângul extremei de la Real Madrid. Finalizare caracteristică, o minimă pendulare, și un balon care a căutat și găsit vinclul porții apărate de Heinz Lindner, rămas fără reacție.

Apoi, în minutul 51, Bale a majorat avantajul gazdelor după o „ghiulea” în cross expediată din careu.

Bale, atacat în Spania

Presa spaniolă l-a „tocat” pe Bale în ultimele zile. Galezul a lipsit de la El Clasico (Real Madrid - Barcelona 0-4), n-a fost nici măcar pe bancă, transmițându-i lui Ancelotti că nu e refăcut complet după o accidentare la spate.

Câteva zile mai târziu, Bale era apt pentru naționala Țării Galilor. Reacțiile jurnaliștilor din Spania au fost vehemente:

Dacă aș fi Ancelotti, aș cumpăra un calendar special pentru a tăia zilele pe care le mai are de petrecut Bale la Real Madrid. E normal să nu-l țină în lot. Ar trebui să-l pună să scrie, ca pe copii, „Respect Real Madrid” de o sută de ori
Nacho Pena, jurnalist Radio Marca

Parazitul Bale vine din frigul și ploile britanice. S-a stabilit la Madrid, unde la început a părut că are respect și dragoste pentru club, apoi natura lui l-a făcut să-și arate adevărata față, să sugă sânge fără să dea nimic bun în schimb. Sângele fiind milioanele de euro din club 
Manuel Julia, editorialist Marca

Bale râde de Real Madrid. Dacă aș fi la club, mi-ar fi clar ce trebuie să fac. Nu l-aș lăsa să revină la Madrid, l-aș suspenda, nu i-aș mai da banii și i-aș spune să susțină o conferință de presă în care să-și ceară scuze 
Tomas Roncero, redactor-șef al secțiunii Real Madrid la AS

„Wales. Golf. Madrid. În ordinea asta”

În 2019, pe 19 noiembrie, după ce naționala Țării Galilor a învins Ungaria acasă, 2-0, calificându-se pentru Euro, toți jucătorii britanici s-au strâns în jurul lui Gareth Bale afișând un steag național pe care scria „Wales. Golf. Madrid. În ordinea asta”.

Bale atacă jurnaliștii din Spania: „Oamenii își iau viața din cauza acestei atitudini”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Pleacă Roberto Mancini după eșecul cu Macedonia de Nord? Răspunsul președintelui Federației Italiene: „Astea sunt legile fotbalului”

A spus «DA»! Starul din Premier League vine la Barcelona: „Du-mă acolo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează