INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INVESTIGAȚIE

Cazul în care Eric Abidal și fostul președinte de la Barcelona sunt implicați se complică » Descoperirea făcută cu privire la transplantul de ficat

Eric Abidal // FOTO: Imago
Eric Abidal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 14:44 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 15:02

În martie 2011, francezul Eric Abidal (42 de ani) a fost diagnosticat de doctorul Barcelonei cu o tumoare la ficat. După o primă operație, Abidal a suferit o a doua intervenție, în aprilie 2012, când a făcut un transplant de ficat, despre care a spus că l-a primit de la un văr. Ulterior, în iunie 2018 au părut informații potrivit cărora ficatul primit de Abidal a fost cumpărat ilegal. 

Atunci, poliția ar fi interceptat mai multe discuții între Sandro Rosell, președintele de atunci al Barcelonei, și un necunoscut în care se arată că ficatul pe care l-a primit Abidal ar fi fost cumpărat ilegal. Interlocutorul lui Rosel ar spune „acestui tip i-am cumpărat un ficat ilegal. Și spunem că este de la un văr! Lui Abidal i-am zis « Dacă ești aici, înseamnă că cineva ți-a cumpărat un ficat! Da? Nu mă face să vorbesc mai mult»". 

Care e rolul lui Roman Abramovich în discuțiile pentru pace » De ce ucrainenii și rușii îl apreciază + Cum a primit porecla de „Vrăjitorul negocierilor”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Care e rolul lui Roman Abramovich în discuțiile pentru pace » De ce ucrainenii și rușii îl apreciază + Cum a primit porecla de „Vrăjitorul negocierilor”

Abidal și donatorul său nu ar fi rude

Presa din Spania publică acum noi informații legate de caz. Astfel, potrivit unor analize, Abidal și Gerard Armand, cel care i-a donat ficatul în 2012, nu ar avea nicio legătură de rudenie.

Astfel, cazul în care sunt implicați Eric Abidal, fost jucător și oficial la Barcelona, fostul președinte al clubului, Sandro Rosell, și Juanjo Castillo, fost oficial la Barca, devine tot mai complicat. Spaniolii scriu că o „legătură de rudenie între donatorul aflat în viață și cel care primește organul este esențială în transplanturi, dovedind că există o motivație altruistă pentru a dona un organ”.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele în cauză ar putea primi între 5 și 8 ani de închisoare.

193de meciuri a jucat Abidal la Barcelona, între 2007 și 2013

Eric Abidal, scandal conjugal

Acesta nu este singurul scandal în care fostul jucător e implicat. Hayet Abidal, soția lui Eric, a intentat proces de divorț, ca urmare a relației extraconjugale pe care fostul internațional francez ar fi avut-o cu Kheira Hamraoui, fotbalista de la PSG atacată brutal pe 4 noiembrie 2021.

Eric Abidal ar fi recunoscut „relația extraconjugală cu doamna Hamraoui”, motivează Hayet în cererea de divorț. Autoritățile care investighează cazul de agresiune împotriva fotbalistei au descoperit, la rândul lor, mai multe mesaje de la Abidal, unele care arătau o relație apropiată.

Kheira Hamraoui, jucătoarea lui PSG, a dezvăluit la politie cum a fost bătută cu o rangă de fier, peste picioare, în noiembrie, Bănuită de organizarea atentatului a fost mai întâi o coechipieră. Poliția încă anchetează cazul, iar soția lui Abidal, Hayet, este cercetată. 

Cotidianul L'Equipe a publicat declarațiile date de Hamraoui, 31 de ani, poliției: „Cel care m-a tras afară din mașină m-a lovit și m-a trântit la pământ. Apoi a scos o rangă de fier, de sub haină sau din pantaloni, nu-mi amintesc, și a început să-mi dea peste picioare. M-a lovit minute în șir, iar eu am încercat să mă protejez cu mâinile.

VIDEO Golurile lui Eric Abidal la Barcelona

Citește și: 

Scandal cu VAR în Serie A » Juventus contestă arbitrajul: „E greu să câștigi în 11 contra 12. A greșit prea mult!”

Xavi, sfat prețios pentru noul erou al Barcelonei: „I-am spus să facă asta, mi s-a întâmplat și mie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează