INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-1

BARCELONA - REAL MADRID 1-1 // Remiză în El Clasico! Calificarea în finală rămâne deschisă pentru returul din 27 februarie

Guliver / Getty Images +4   FOTO
Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2019 23:53

Barcelona și Real Madrid au terminat la egalitate meciul tur din semifinalele Cupei Spaniei, scor 1-1. Oaspeții au condus, însă catalanii s-au trezit după pauză și chiar puteau câștiga acest joc.

Cu Messi doar pe banca de rezerve, Barcelona a început rău El Clasico și s-a văzut condusă după doar 6 minute. Servit de Benzema, Lucas Vazquez a înscris cu un șut din apropiere.

Prima ocazie a catalanilor a venit din partea unui fundaș (minutul 27). Pique a trimis cu capul spre poarta lui Navas, însă mingea a fost blocată de Varane, care a respins în corner. Rakitici a trimis direct în transversală (32) cu capul, iar pe contraatac Realul putea înscrie, însă pasa lui Vinicius către Benzema a fost prea tare. Navas s-a remarcat din nou în minutul 35, când a avut o intervenție fantastică la o execuție a lui Suarez de la 16 metri.

După pauză, în minutul 57, Barcelona a înscris grație celui mai periculos om al ei. Jordi Alba a scăpat singur cu Navas, costaricanul a blocat foarte bine, mingea a ajuns la Suarez, care a trimis în bară din unghi, iar Malcom a fost atent pe respingere și a înscris cu ușurință. 

Finalul de meci le-a prins epuizate pe cele două rivale. Totuși Realul putea profita. Ter Stegen a ieșit hazardat, mingea a ajuns la Bale, care s-a grăbit însă și a tras în blocaj. A fost ultima mare ocazie a meciului. 

Returul Real Madrid - Barcelona va avea loc pe 27 februarie! Cealaltă semifinală le pune față în față pe Betis Sevilla și pe Valencia. Manșa tur va avea loc joi, 7 februarie, în timp ce returul e programat pentru 28 februarie. 

FINAL » Barcelona - Real Madrid 1-1 (Malcom 57 / Lucas Vázquez 6')

VEZI AICI LIVETEXT MECIUL!

ECHIPELE DE START:

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rakitici, Busquets, Arthur - Coutinho, Malcom, Suarez
Rezerve: Pena, S. Roberto, Vidal, Murillo, Messi, Boateng, Alena

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Llorente, Kroos - Vazquez, Benzema, Vinicius Jr
Rezerve: Courtois, Nacho, Ceballos, Casemiro, Bale, Asensio, Isco

 
 
update

Ernesto Valverde, tehnicianul Barcelonei, a anunțat lotul inițial de 19 jucători pentru El Clasico. Din lot nu va face parte Ousmane Dembele, care nu a putut fi recuperant la timp după accidentarea le genunchi suferită pe 20 ianuarie.

Lotul complet: Ter Stegen, Inaki Pena, Semedo, Piqué, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Sergi Roberto, Vermaelen, Rakitic, Busquets, Coutinho, Arthur, Alena, Arturo Vidal; Luis Suarez, Leo Messi, Malcom, Kevin Prince Boateng

În ziua meciului, Valverde va mai renunța la un jucător. 

update:

Leo Messi va fi până la urmă în lot, în ciuda incertitudinilor care au planat în ultimele zile asupra argentinianului.

Messi a suferit o contractură în meciul cu Valencia de sâmbăta trecută, încheiat 2-2, iar Valverde a luat marți seara decizia finală după ce l-a văzut treabă la antrenament.

update

Marca a scris astăzi că Santiago Solari și-a definitivat într-o proporție mare echipa de start, singurul semn de întrebare fiind pe cine va utiliza în flancul stâng al apărării. Marcelo ar putea reveni printre titulari în detrimentul lui Sergio Reguilon, puștiul care a fost titular în ultimele meciuri din campionat. 

update

Santiago Solari, antrenorul Realului, s-a plâns la conferința de presă de azi de faptul că echipa sa are o zi în minus de odihnă față de Barcelona: „Calendarul e curios, dar nu noi îl facem, așa că trebuie să mergem și să facem cel mai bun joc al nostru. Sper că nu a fost ceva intenționat”.

Vezi și: BARCELONA - REAL MADRID // Santiago Solari iese la atac și aprinde El Clasico: „E curios ce se întâmplă, sper că n-a fost ceva intenționat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
771545396317549
Eugen Iustin  •  07 Februarie 2019, 09:55
Postat de 1ianuarie pe 07 Februarie 2019, 00:09

Unde sunt susținătorii lui Barça care anunțau o nouă “manita”?!? Un meci anost în care s-au evidențiat Pique,Busquets,Sergio Ramos și Carvajal...mult efort,multă tactică,puțin spectacol. Cred că rezultatul este just.

Si Modric, care cred ca si acum ii da la gioale lui Arthur.

1ianuarie
1ianuarie  •  07 Februarie 2019, 00:11
Postat de sala_dalles pe 06 Februarie 2019, 23:58

Madridul e plin de nativi. Spanioli de zeci de generatii. Asta la vista !

Hasta la vista..........

1ianuarie
1ianuarie  •  07 Februarie 2019, 00:09

Unde sunt susținătorii lui Barça care anunțau o nouă “manita”?!? Un meci anost în care s-au evidențiat Pique,Busquets,Sergio Ramos și Carvajal...mult efort,multă tactică,puțin spectacol. Cred că rezultatul este just.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează